Dusyk apmaudžiai suklydę po savo krepšiu paskutinę mačo minutę „Šiauliai“ padovanojo pergalę svečiams iš Kėdainių. Dviejų turnyro lentelės kaimynių mūšyje dėl 9-osios vietos triumfavo „Nevėžis“ – 81:78 (23:21, 20:23, 22:19, 16:15).

Rungtynes aktyviau pradėjo svečiai, kurie pirmajame ketvirtyje atitrūko 9 taškų pranašumu (23:14). Tačiau Karolis Lukošiūnas tritaškiu pradėjo geltonųjų atkarpą, per kurią „Šiauliai“ sėkmingai užbaigė tris atakas iš eilės ir priartėjo vieno metimo atstumu.

Antrojo kėlinio pradžioje iš toli pataikė ir Antanas Udras, pirmą kartą rungtynėse išvesdamas šiauliečius į priekį – 29:28. Iki didžiosios pertraukos pirmaujanti komanda keitėsi keletą sykių, o ilsėtis komandos išėjo šeimininkams pirmaujant minimalia persvara (44:43).

Permaininga kova vyko ir antroje rungtynių pusėje. Ją „Šiauliai“ pradėjo pora K. Lukošiūno tritaškių, po kurių Saulės miesto komanda įgijo 4 taškų pranašumą (52:48). Tačiau trečiojo kėlinio viduryje komandas tebeskyrė tie patys 4 taškai, bet priekyje jau buvo „Nevėžis“.

Paskutiniame kėlinyje svečių treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes be atsako 7 taškus surinkę „Šiauliai“ pakėlė ant kojų areną, ne tik susigrąžindami sau pranašumą, bet ir nutoldami toliau nei vieno metimo atstumu – 74:70.

Po jos kėdainiečiai vėl išlygino žaidimą, bet, likus minutei, po Kristupo Žemaičio dvitaškio, komandas skyrė 3 taškai – 78:75. Bet vėliau sėkmė šypsojosi tik svečiams.

Iš pradžių varžovų gynėjas Chaunsey Collinsas pelnė dvitaškį su pražanga, sumažindamas atsilikimą iki minimumo, bet prametė baudos metimą. Tačiau šiauliečių komandos kapitonas Arminas Urbutis, geriausiai rungtynėse kovojęs po lenta, nesugebėjo sugriebti kamuolio, o neatsargiai sužaidęs Evaldas Šaulys prasižengė prieš Regimantą Miniotą, kuris realizavo abu skirtus baudų metimus.

„Šiauliai“ turėjo pusę minutės išsigelbėti, tačiau nesugebėjo surengti logiškos atakos, desperatiškas K. Lukošiūno metimas, baigiantis atakai skirtam laikui, buvo netikslus. Svečių pergalę užtvirtino du baudų metimus pataikęs C. Collinsas.

„Šiaulių“ komandai taškus pelnė: K. Lukošiūnas – 17, K. Žemaitis – 14 (9 rez. perdavimai), Š. Beniušis – 11, A. Urbutis – 10 (9 atk. kamuoliai), I. Vaitkus ir A. Udras – po 8, C. Bowenas – 6, R. Stankevičius ir E. Šaulys – po 2. M. Žukauskas ir G. Stankevičius aikštėje nepasirodė.

Parengta pagal KK „Šiauliai“

Į viršų