Lietuvos krepšinio lygos ir FIBA Čempionų lygos startui besiruošiantys „Šiauliai“ į savo gretas pakvietė patyrusį gynėją Diego Kapelaną. Su pastaruosius tris sezonus Ispanijos antrojoje lygoje praleidusiu krepšininku pasirašyta vienerių metų sutartis su galimybe ją pratęsti.

Praėjusiame sezone 191 cm ūgio kanadietis, taip pat turintis Bosnijos ir Hercegovinos pilietybę, atstovavo Melilos „Melilla Baloncesto“ ekipai, kuri reguliariajame čempionate užėmusi penktąją vietą, galutinėje įskaitoje tapo antrosios lygos vicečempione, penkerių rungtynių finalo serijoje nusileidusi tik „Manresai“.

31 m. amžiaus D. Kapelanas Melilos klubo gretose sužaidė 48 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 11,3 taško, iš toli atakuodamas 43 proc. taiklumu. Jis taip pat atlikdavo po 1,1 rez. perdavimo bei atkovodavo po 1,9 kamuolio, aikštelėje praleisdamas po 21 minutę.

Baigęs McNeese State (Kanada) universitetą, savo profesionalo karjerą D. Kapelanas pradėjo Bosnijoje ir Hercegovinoje, vėliau žaidė Kipre, Graikijoje, Vokietijoje ir Austrijoje, iš kurios persikėlė į Ispaniją.

„Rikiuojame gretas ne tik šalies čempionatui, bet ir Čempionų lygai. Diego turi labai taiklią ranką ir mėgsta atakuoti krepšį, tačiau, esant poreikiui, gali užimti ir įžaidėjo poziciją, o savo žaidimo stiliumi labai primena mūsų komandoje anksčiau žibėjusį Derricką Low. Puikiai sužaidęs šio sezono atkrintamosiose, jis sulaukė pasiūlymų iš kelių Ispanijos antrosios lygos ekipų, tačiau pats norėjo aukštesnio lygio krepšinio. Džiaugiamės, kad pasirinko mūsų klubą“, – sakė „Šiaulių“ direktorius M. Žukauskas.

Parengta pagal krepšinio klubą

Į viršų