Žiniasklaidos atstovams pristatyti nauji Šiaulių apylinkės teismo vadovai: teismo pirmininkė Rasa Milvydaitė ir teismo pirmininko pavaduotojas civilinių bylų klausimais Ernestas Šukys. Keturis mėnesius Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pareigas ėjęs teismo pirmininko pavaduotojas baudžiamųjų bylų klausimais Audrius Sadauskas pasveikino naująją teismo vadovę ir palinkėjo sukurti teisingumo namus, kuriuose būtų gera ne tik mums, bet ir kitiems asmenims, kurie apsilanko teisme.

Pasiruošę įgyvendinti naujoves
Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Vytautas Kursevičius taip pat negailėjo šiltų sveikinimų: „Tam tikra prasme jūs praradote savo laisvę, nes būsite labiau įkalinti pareigose. Teisėjo atliekamos administracinės funkcijos šiek tiek  apriboja laisvę priimant administracinius sprendimus. Tai labai sudėtingas, sunkus ir atsakingas darbas. Tikiuosi, kad tie penkeri darbo metai jus tik užgrūdins.“

Teismo pirmininkė R. Milvydaitė padėkojo už sveikinimus ir sakė, kad teisingumo rūmus kursime visi kartu. Pirmininkė pabrėžė, kad teismas yra labai padidėjęs: dirba 47 teisėjai, iš viso – 233 darbuotojai. Šiaulių apylinkės teismas pagal dydį yra trečias Lietuvoje, todėl darbo bus daug.

Teismo pirmininkė taip pat priminė apie ateityje įsigaliosiančias naujoves. Nuo liepos 1d. galbūt bus galima filmuoti teismo sprendimo rezoliucinę dalį. Startuos tam tikra vaikų teisių apsaugos sistemos pataisa, bus koreguojamas civilinių bylų teisėjų darbas.

„Mes prie įvairių pakeitimų esame pripratę, kiek naujovių buvo, tiek niekada darbas nestrigo, teisingumas buvo vykdomas, tai ir dabar viskas bus gerai“, – sakė R. Milvydaitė.

Darbas vyksta sklandžiai
A. Sadauskas patikino, kad teisme darbas vyksta sklandžiai. Kalbėjo, kad šiuo metu iš baudžiamųjų bylų didžiausios yra telefoninių sukčių ir korupcinės.

E. Šukys prisistatydamas informavo, kad teisme civilinių bylų skaičius, lyginant su kitų rūšių bylomis, yra didžiausias. Tos bylos darosi vis sudėtingesnės dėl besikeičiančių socialinių santykių, tarptautinių norminių aktų taikymo ir kitų dalykų. „Nepaisant visų kylančių sunkumų, visos bylos man yra aktualios ir jas nagrinėjant pačios svarbiausios“, – sakė pirmininko pavaduotojas.

Primename, kad balandžio 27 d. LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė du dekretus, kuriais Šiaulių rūmų teisėją Rasą Milvydaitę paskyrė Šiaulių apylinkės teismo pirmininke ir Šiaulių rūmų teisėją Ernestą Šukį – Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotoju. A. Sadauskas LR Prezidentės D. Grybauskaitės dekretu nuo sausio 2 d. buvo paskirtas Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotoju.

2017 m. gruodžio 31 d. baigėsi Šiaulių apylinkės teismo pirmininkės Gemos Janušienės ir dviejų teismo pirmininko pavaduotojų – R. Milvydaitės ir Arūno Bartkaus – kadencijos.

2018 05 04 32

R. Milvydaitė: „Teisingumo rūmus kursime visi kartu.“
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų