Šiauliuose buvo sužaistos aukščiausios moterų rankinio lygos rungtynės tarp Kauno r. HC „Garliavos SM-Cascados“ ir Šiaulių „Dubysos SM-ŠSG“. Abiems ekipoms tai buvo jau paskutiniosios rungtynės pirmajame čempionato rate.

Kauno r. HC „Garliava SM-Cascada“ iki šio susitikimo buvo laimėjusi visas tris rungtynes, o šiaulietės buvo patyrusios dvi nesėkmes bei kartą buvo sužaidusios lygiosiomis, tad neabejotinomis favoritėmis buvo laikomos Garliavos rankininkės. Jos nuo pat susitikimo pradžios paėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir prabėgus pirmosioms dešimt susitikimo minučių pirmavo 9:3. Vaizdas aikštėje iki pertraukos nekito ir viešnių ekipa per pirmąjį kėlinį sau susikrovė solidų pranašumą (27:9).

Antrasis kėlinys jau tebuvo formalumas ir Kauno rajono gynyba nebeveikė taip užtikrintai. Nors šiaulietės lengviau rasdavo kelių prie Garliavos komandos vartų, tačiau sustabdyti pačių kauniečių atakų jos nepajėgė. Kauno raj. HC „Garliava SM-Cascada“ iš viso pelnė net 50 įvarčių ir pagerino lygos sezono rezultatyvumo rekordą. Iki šio mačo daugiausiai įvarčių rungtynėse su ta pačia Šiaulių ekipa buvo pelniusios „ACME-Žalgiris“ rankininkės.

Kauno raj. HC „Garliava SM-Cascada“: Greta Rinkevičiūtė ir Evelina Dževerekaitė po 11, Laima Bernatavičiūtė – 9, Kamilė Bušaitė – 7, Justina Zenkovaitė – 5, Gabija Kleizaitė – 3, Greta Valatkevičiūtė ir Erika Drulytė po 2.

Šiaulių SM „Dubysa-ŠSG“: Ramunė Poškutė ir Urtė Mockevičiūtė po 8, Vaida Repečkienė ir Lina Lukoševičienė po 4,  Rita Paukštė ir Kornelija Stankūnaitė po 1.

Parengta pagal LRF

Į viršų