Šiaulių LIONS klubas, minėdamas savo veiklos 25-metį, birželio 8-ąją 15 val. koncertų salėje „Saulė“ organizuoja labdaros koncertą „Amžių sandūroje“, kuriame dalyvaus vaikų ir jaunimo šokių ansamblis „Šėltinis“, Kultūros centro vyresniųjų tautinių šokių grupė „Vajaunas“ (vadovai Violeta ir Romualdas Laugaliai, Greta Šveikauskaitė, koncerto vedėja Daiva Trijonienė).

Šiaulių LIONS klubo prezidentas Juozas Pabrėža teigė, jog šis koncertas skiriamas ne tik Šiaulių LIONS klubo 25-mečiui, bet ir Lietuvos valstybės šimtmečiui.

Jis pasakojo, jog šis koncertas bus ypatingas tuo, kad šis klubas, pats seniausias Šiauliuose ir vienas seniausių Lietuvoje, švenčia savo veiklos 25-metį. Tad koncertas nebus komercinis ar popmuzikos, juk šis renginys skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui. Ir būtent svarbiausiems valstybingumo, tautiškumo dalykams, kurie scenoje bus rodomi per tautinį šokį, dainą ir žodį. Lietuvoje jau yra 34 LIONS klubai, o Šiaulių LIONS klubo nariai vertina istoriją.

Kitas svarbus koncerto akcentas yra tas, kad Šiauliai yra vieni iš LIONS judėjimo lyderių Lietuvoje: mieste yra net 4 LIONS klubai, kuriuose – net 100 narių, o 2004 m. būtent Šiauliuose, o ne kur nors kitur, buvo oficialiai įkurta Lietuvos LIONS klubo 131-oji apygarda.

„Mūsų organizuojami labdaros koncertai, kuriuos rengiame kiekvienais metais, būna skirti paremti Šiaulių miesto silpnaregius ir akluosius. Šį kartą mūsų parama bus nukreipta dviem kryptimis: surinktas lėšas skirsime Šiaulių miesto silpnaregiams ir akliesiems bei multisensorinio kambario įrengimui Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje. Šį projektą, kuris kainuoja 32 tūkst. eurų, inicijavo Šiaulių moterų LIONS klubas, pakviesdamas ir kitus Šiaulių LIONS klubus. Pusę pinigų skyrė tarptautinė LIONS klubų asociacija, o kitą pusę jau turi surinkę šiauliečiai. Dalis organizuojamo labdaros koncerto lėšų ir bus skirta multisensorinio kambario įrengimui.

Šiaulių LIONS klubo 25-mečio jubiliejus, be jokios abejonės, sukelia emocijų, nemažas laiko tarpas jau nueitas. Neseniai pasižiūrėjau į šių metų Šiaulių LIONS klubo nuotrauką: joje yra 29 vyrai, iš kurių daugiau nei pusė pradėjo veiklą būtent prieš 25 metus.

Labai didžiuojamės, kad turime net 4 Šiaulių miesto garbės piliečius: Vytenį Rimkų, Zenoną Sabalį, Joną Lamauską ir Romualdą Laugalį. Taip pat didžiuojamės, kad mūsų klubas yra net 4 Lietuvos LIONS klubų – Šiaulių Alka LIONS klubo, Telšių LIONS klubo, Klaipėdos LIONS klubo, Šiaulių moterų LIONS klubo – krikštatėvis, kuo negali pasigirti nė vienas kitas klubas.

Pagrindinė LIONS klubo filosofija ir misija – bendraujant tarnauti, tobulėti ir pagal galimybes padėti kitiems, todėl visi Šiaulių LIONS klubo nariai yra pasiryžę ir toliau negailėti jėgų. Tikrai yra gera ir lengva širdyje, kai gali neatlyginamai duoti, padėti, nors maža kruopelyte šį gyvenimą daryti gražesnį ir prasmingesnį“, – teigė Šiaulių LIONS klubo prezidentas J. Pabrėža.

Į viršų