Šiaulių miesto sporto centro „Atžalyno“ kanojininkai dalyvavo atvirose Klaipėdos miesto baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybėse.

Pirmąsias vietas iškovojo: Enrikas Vanagas C-1 200, Neda Maciūtė C-1 200, Arnas Macius C-1 200, 2-ąsias vietas – Saulius Dikšas C-1 200, Gabrielė Baltrušaitytė C-1 200, o 3-iąją – Gabrielė Tamutytė C-1 200.

Tradiciškai Klaipėdos irklavimo centras jauniesiems sportininkams organizuoja puikias varžybas, kurios pasižymi savo specifika: upėje, kryžminėmis bangomis, kurios atsimušusios nuo krantinių, labai trukdo irkluotojams išlaikyti pusiausvyrą, lenktyniavimo vietos stoka, žmonių stebinčių varžybas gausa ir ypač žvejo dienos (jūros šventės) metu visa tai varžybas padaro išskirtinai įdomias. Varžybos dar pasižymi savo „ramybe“ ir „šiluma“. Tik dalyvavusieji jose gali tai pajusti ir visada nori grįžti dalyvauti dar kartą.

Irklavimo sporte ir Šiaulių irklavimo bazėje vyrauja nenutrūkstamas veiksmas, tai yra smagu aktyviems sportininkams, kuriems patinka patikrinti savo galimybes realybėje, būti realioje gamtoje, pakovoti su ja, maudytis, žaisti, draugauti, veikti kartu. Dažniausiai irkluotojams nepakanka net vienos treniruotės per dieną, su dideliu noru yra daromos dvi treniruotės. Visada labai laukiami 8–14 m. naujokai, kurie atstovaus Lietuvai gal jau po kokių 3–10 metų.

Parengta pagal A. Navicko informaciją

Į viršų