Šiais metais atsiradęs didžiausias šalyje rožynas ir toliau auga. Šį kartą jame darbavosi itin garbingi talkininkai – rožes sodino Šiaulių miesto garbės piliečiai ir Šiaulių meras Artūras Visockas. Pasodinta 41 rožė – po vieną kiekvienam garbės piliečiui.

Šiaulių Chaimo Frenkelio vilos parko rožyne penktadienį darbavosi daugeliui gerai žinomi ir didžiausios miesto pagarbos nusipelnę šiauliečiai. Rožes Ch. Frenkelio vilos parke sodino daug asmenų ir organizacijų, taigi, šiais metais Šiaulių miesto garbės piliečiu tapęs verslininkas ir rožyno įkūrėjas Stanislovas Grušas sako norėjęs, kad savo rožes turėtų visi garbės piliečiai, tiek gyvi, tiek jau iškeliavę anapilin.

rozes002

Į talką atskubėjo krepšinio treneris Antanas Sireika, politikė ir šachmatų didmeistrė Viktorija Čmilytė-Nielsen, šokių ansamblio „Želmenėliai" vadovė, žinoma choreografė Aleksandra Aldona Masėnienė, mokslininkas prof. Aloyzas Gudavičius, akordeono mokytoja ekspertė Marytė Markevičienė, Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Prie iniciatyvos prisijungė ir vilos parko šeimininkas, Šiaulių „Aušros“ muziejaus vadovas Raimundas Balza.

rozes003

rozes004

„Chaimo Frenkelio vilos rožyno atsiradimas yra viena gražiausių šių metų iniciatyvų Šiauliuose. Rožyno įkūrimu rūpinosi ir su tuo susijusias išlaidas prisiėmė Stanislovas Grušas. O dabar čia savo rožes turės ir miesto garbės piliečiai. Tai savotiška pagarba Šiaulių istorijai ir jos kūrėjams“, – sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

rozes005

Talkininkai pagal Stanislovo Grušo ir gėlininkų iš anksto parengtą schemą ratu sodino penkių rūšių rožes.

rozes006

Žinomo akordeono virtuozo Martyno Levickio mokytoja Marytė Markevičienė tvirtino, kad ją džiugina visos geros iniciatyvos, ypač tos, kurios kuria gėrį ir grožį. Akordeono mokytoja tikisi, kad rožynas žydės ir klestės kaip ir Šiaulių miestas.

Pasak Remigijaus Adomaičio, tai ne tik puiki proga neįprastoje aplinkoje susitikti kolegas garbės piliečius, bet kartu prisiminti jau išėjusius iš šio pasaulio. Žinomas chorvedys ypač nustebo pamatęs, kad tarp rožių yra viena rūšis, kuri buvo pavadinta garsaus britų kompozitoriaus garbei jo vardu ir pavarde – Bendžaminas Britenas. „Dagilėlis“ yra ne kartą atlikęs šio kompozitoriaus kūrinius ir juos kaip tik žadėjo vėl susigrąžinti į savo repertuarą.

rozes007

Anot Stanislovo Grušo, Lietuvos šimtmečio garbei įkurtame rožyne šiuo metu žaliuoja beveik 1400 rožių.

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų