Nors patiekalas neišsiskiria ypatingu grožiu, tačiau jis geras tuo, kad čia tinka beveik viskas, kas užsigulėjo šaldytuve. Ir produktų proporcijas galima laisvai pasirinkti, kaip jums diktuoja vidinis balsas. Aišku, mėsos neturėtų būti daugiau negu daržovių.

Taigi pradėkime nuo mėsos.  Ji turėtų būti šviežia, saikingai riebi. Tinka kalakuto šlaunelė be odos, kiaulienos sprandinė, avienos kumpis ar kitokia jūsų pamėgta mėsa. Nuo jos priklausys, kiek ilgai patiekalas bus ruošiamas, o tai savo ruožtu apsprendžia, kaip stambiai pjaustysime ingredientus. Mėsa gali būti ir su nedideliais kaulais – dar skaniau.

Troškinimui tinka keraminiai arba storasieniai metaliniai indai su dangčiais, pavyzdžiui, ketaus puodas.

Pirmiausia pilame pusę stiklinės vandens, sudedame pjaustytą mėsą, pabarstome prieskoniais ir druska. Po to dedami nuvalyti svogūnai ir česnakai, tada šakniavaisiai: bulvės, morkos, burokėliai, po to kopūstai, brokoliai, tada cukinijos, baklažanai, smulkintos paprikos, pomidorai. Dėdami daržoves jas truputį pasūdome, pabarstome prieskoniais.

Žinoma, nereikia manyti, kad trūks plyš būtina sudėti visas išvardytas daržoves. Tiesiog renkamės keletą iš jų, tai, ką turime, ką labiausiai mėgstame. Juolab kad vasarą galime rinktis iš labai didelio jų asortimento.

Puodą uždengiame ir užkaičiame. Kai užverda, liepsną sumažiname ir paliekame troškintis. Patiekalo ruošimo laikas labai priklauso nuo to, kokią mėsą naudojame, kaip stambiai ją supjaustėme, tačiau jis ne trumpesnis kaip 1-1,5 valandos. O jeigu tai jautiena arba aviena – ir visos dvi valandos...

Neabejotina, kad patiekalas jus nustebins savo skoniu, spalvomis ir savo dangišku aromatu!

Į viršų