Po intensyvaus pasirengimo naujam sezonui Lietuvos irkluotojai dalyvavo pirmose tarptautinėse varžybose Italijoje. Tradiciškai lietuviai irkluotojai sezoną pradėjo Pjediluko regatoje „Memorial Paolo D’Aloja“.

Beveik du mėnesius stipriausi irkluotojai rengėsi naujamam sezonui treniruočių stovykloje Graikijoje.

Pjediluko regatoje dalyvavo 21 Lietuvos irkluotojas įvairiose valčių klasėse. Vykusiose atrankinėse varžybose į A finalą iš Lietuvos pateko 3 jaunių įgulos (merginų vienvietė, merginų pavienė dvivietė ir vaikinų  vienvietė). Suaugusiųjų atrankinėse varžybose į A finalą pateko 6 įgulos (3 moterų vienvietės, vyrų porinė dvivietė, vyrų porinė ir pavienė keturvietės).

Vykusiuose jaunių finaluose porinę dvivietę irklavusios Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė iškovojo auksą, Raminta Morkūnaitė vienviete iškovojo sidabro medalį, o vienvietę irklavęs Valdas Venckus liko šeštas.

Suaugusiųjų finaluose auksą iškovojo vyrų porinė keturvietė – Mindaugas Griškonis, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius. Porinėje dvivietėje irklavę Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter iškovojo sidabrą. Vienvietėje irklavusi Milda Valčiukaitė iškovojo bronzą, 4-oje vietoje A finale liko Ieva Adomavičiūtė, o Lina Šaltytė-Masilionė liko šeštoje vietoje. Pavienė keturvietei – Stankūnai Domantas, Dovydas ir Povilas bei Giedrius Bieliauskas buvo penkti.

Lietuvos irkluotojai iškovojo dar 3 aukso, 3 sidabro ir 1 bronzos medalius. Bendroje sumoje Lietuva pagal surinktą balų skaičių iškovojo antrąją vietą, pirmąją vietą užleisdama tik Italijai.

Vykusiuose jaunių finaluose porinę dvivietę irklavusios V. Urbonaitė ir K. Kralikaitė iškovojo dar vieną aukso medalį. Aukso medalį jaunių grupėje taip pat iškovojo ir pavienę dvivietę irklavę Domantas ir Dovydas Stankūnai. R. Morkūnaitė vienviete šioje regatoje iškovojo dar vieną sidabro medalį, o vienvietę irklavęs V. Venckus liko penktas.

Suaugusiųjų varžybose auksą iškovojo porine dviviete irklavusios M. Valčiukaitė ir I. Adomavičiūtė. Sidabro medalius iškovojo vienvietininkė L. Šaltyte-Masilionė, porinę dvivietę irklavę D. Nemeravičius ir S. Ritter, o bronza atiteko porinę keturvietę irklavusiems R. Maščinskui, M. Džiaugiui, M. Griškoniui ir A. Adomavičiui. Pavienes dvivietes irklavę G. Bielaiuskas ir P.  Stankūnas liko penktoje, o M. Juškevisčius ir S. Ilonis – šeštoje vietoje.

Parengta pagal LIF

Į viršų