Tomas Kaukėnas gali lengviau atsikvėpti – sportinė forma kyla. Žymiausias Lietuvos žiemos sporto atstovas Oberhofe (Vokietija) vykstančiame ketvirtame pasaulio biatlono taurės etape pasiekė geriausius sezono rezultatus bei optimistiškai žvelgia į po mėnesio prasidėsiančias Pjongčango olimpines žaidynes.

10 km sprinte lietuvis užėmė 48-ąją vietą (šaudymas 0+1), o 12,5 km persekiojimo rungtyje – 42-ąją (1+0+1+2). T. Kaukėnas tapo antruoju Lietuvos biatlonininku po Vytauto Strolios, šį sezoną iškovojusiu teisę startuoti persekiojime.

„Vietoje suplanuotų aukštikalnių važiavau į stovyklą Latvijoje, bet ten nepasisekė su oru ir teko pervažiuoti į Estiją, kur sniego buvo šiek tiek daugiau. Manau, kad priimtas sprendimas buvo labai geras, o varžybos parodė, kad viskas neblogai“, – pasakojo T. Kaukėnas.

Pasaulio taurės etapas Oberhofe tradiciškai pasižymi sudėtingomis oro sąlygomis – uraganiniu vėju bei sniego trūkumu. Šioje trasoje geriausią lietuvių rezultatą istorijoje yra užfiksavusi Diana Rasimovičiūtė (2012-aisiais – 9 vieta), geriausius karjeros rezultatus pasiekė Natalija Kočergina, tačiau vyrų komandos nariams etapas nebūdavo sėkmingas.

„Visą laiką galvojau, kad prastos sąlygos man nėra blogai, nes kenkia ir kitiems – gal man nusišypsos laimė, nesutrukdys vėjas ir tada tikrai galima užimti aukštesnę vietą. Pati vietovė nemaloni, nes visą laiką lyja, šąla rankos ir greitai sušlampi. Trasa, nors vokiečiai ir stengiasi gerai paruošti, nebūna gera. Ne visai mielas etapas“, – paaiškino T. Kaukėnas.

Šįkart biatlonininką nudžiugino ne tiek gerėjanti fizinė forma, kiek padidėjęs šaudymo taiklumas.

„Šaudymas yra tikrai neblogas, atsiranda pasitikėjimas savimi. Tai yra susiję, kad pagerėjus fizinei formai, lengviau yra ir šaudyti. Labiau pailsiu prieš šaudyklą, atsikvėpuoju, gal su tuo ir susiję“, – spėliojo biatlonininkas.

T. Kaukėnas vylėsi iškovoti ir pirmuosius įskaitinius sezono taškus, tačiau taktinės klaidos šaudykloje persekiojimo rungtyje mūsiškį bloškė už 40-uko ribos. Paskutinį šaudymo ruožą lietuvis pasiekė 35-as, tačiau jame dukart suklydo.

Kitą savaitę Rūpoldinge (Vokietija) lietuvių laukia ilgiausia biatlono rungtis – 20 km asmeninės lenktynės, kurias dauguma mūsiškių įvardija kaip mėgstamiausią.

„Individuali ir buvo, ir yra mėgstamiausia rungtis, nors ji ilgiausia, o šaudymas daugiausiai lemia. Iš tikrųjų ten yra didžiausia galimybė padaryti geriausią rezultatą, žiūrint į mano asmeninius bruožus. Kažko labai nesitikėsiu, dėmesį skirsiu šaudymui ir pasižiūrėsiu, kokia dabar yra mano fizinė forma“, – teigė Sočio olimpiadoje būtent šioje rungtyje sužibėjęs biatlonininkas.

Parengta pagal LBF

Į viršų