Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriams apie incidentą medžioklėje pranešta šeštadienio pavakarę. Du medžiotojai šovė į šerną, o šratas kliudė trečiąjį kolegą. Sužalotas vyras gydomas ligoninėje. Įvykį tiria policija.

Incidentas medžioklėje įvyko šeštadienio popietę, Radviliškio rajone, Legečių miške. Anot „Stumbro“ medžiotojų būrelio vadovo, tądien vyko varyminė medžioklė, kurioje dalyvavo 17 medžiotojų. Penkto varymo metu du greta, maždaug per 70 metrų, stovėję medžiotojai šovė į tarp jų bėgantį šerną. Po šūvių pagalbos ėmė šauktis trečias medžiotojas. Nežinia iš kur atskriejęs šratas pataikė vyrui į žandą.

Sužalotas V. J. (1991 m.) dėl šautinės veido žaizdos buvo nuvežtas į ligoninę. Apie įvykį buvo pranešta policijai ir aplinkosaugininkams. Pareigūnai patikrino medžiotojų blaivumą. Visi medžioklės dalyviai buvo blaivūs. Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Išimti ginklai, o medžioklės dalyviai apklausti.

Tai jau ne pirmas incidentas „Stumbro“ medžiotojų būrelyje šiais metais. Prieš savaitę, tame pačiame Legečių miške, „Stumbro“ medžiotojų būrelio medžiotojas K. J. (1991 m.) medžiodamas neteisėtai nušovė besilaukiančią briedžio patelę.  

Parengta pagal ŠRAAD

Į viršų