Pirmą kovo savaitgalį Lietuvos ledo jachtų buriuotojai iš Vilniaus, Šiaulių, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Kupiškio ir Elektrėnų susirinko Šiauliuose, ant Rėkyvos ežero tam, kad išbandytų savo jėgas ir gabumus. Kovojant ne tik vieniems su kitais, bet ir su stipriu vėju bei grublėtu ledu, varžybos iš buriuotojų pareikalavo visų jėgų. Dėl sudėtingų oro sąlygų buvo daug techninių problemų – tarp jų ir lūžusių vairų, kritusių stiebų ir plyšusių burių, tačiau tai nesustabdė ledo mylėtojų nuo varžymosi.

Greičiausių ledo jachtų klasėje DN bendroje įskaitoje pirmąją vietą užtikrintai laimėjo buriuotojas iš Klaipėdos Mindaugas Petronis. Antra vieta po aršios kovos atiteko NBA-Poseidono-Elektrėnų sporto centro auklėtiniui Jurgiui Jurgelioniui, o trečioji – Šiauliečiui Rimvydui Mažunavičiui. Jaunimo įskaitoje pirmas buvo Jurgis Jurgelionis, antras Rimvydas Mažunavičius, o trečias – Rokas Bitinaitis (NBA-Poseidono-Elektrėnų sporto centras).

Įnirtinga kova vyko ir tarp ,,Ice Opti“  kategorijos ledo jachtų, kur visus laurus bendroje įskaitoje raškė jaunosios buriuotojos, jos buvo pajėgesnės ir už vaikinus. Pergalę iškovojo Šiaulių klubo sportininkė Rūta Mažunavičiūtė. Antrąją vietą užėmė Greta Kalinauskaitė („Atžalynas“), o trečia finišavo Auksė Rudzikaitė (NBA-Poseidonas-Elektrėnų sporto centras). Vaikinų grupėje pirmas buvo Šiaulių „Atžalyno“ sportininkas Rojus Stankevičius, antras – jo bendraklubis Titas Janulis. Trečias dėl virtinės klaidų ir techninių problemų liko šių metų „Ice Opti“ čempionas Kajus Volungevičius (NBA-Poseidono-Elektrėnų sporto centras).

Gausiausioje ,,Ice Blokart“ ledo jachtų grupėje didžiausio svorio kategorijoje pergale džiaugėsi Gustas Stankevičius iš Šiaulių „Atžalyno“. ,,Poseidono“ auklėtiniui Jurgiui Jurgelioniui atiteko sidabras, o Rokas Bitinaitis apdovanotas bronza. Vidutinio svorio kategorijoje prizines vietas susirinko Šiaulių sportininkai. Laimėjo Rimvydas Mažunavičius, nuo jo ne per daug atsilikusi Goda Venslovaitė iškovojo antrąją vietą, o trečia liko Greta Kalinauskaitė.

Lengvo svorio kategorijoje triumfavo Rūta Mažunavičiūtė, antroje vietoje palikusi Kajų Volungevičių. Trečia vieta atiteko Rojui Stankevičiui.

Parengta pagal LBS

Į viršų