Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje įvyko intriguojanti lyderių akistata. Nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas Radviliškyje vykusiame susitikime 34:19 (19:0) nugalėjo vicečempioną Kauno „Žalgirį“ ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

„Vairas-Kalvis“ pirmajame kėlinyje pademonstravo savo čempionišką žaidimą ir susikrovė solidų pranašumą. Antrojo kėlinio pradžioje šiauliečiai pirmavo jau 31:0. Tuomet „Žalgiris“ pademonstravo charakterį ir sugebėjo kibti į atlapus varžovams. Visgi panaikinti didelio skirtumo kauniečiai nesugebėjo ir jiems teko patirti pirmąją nesėkmę.

„Mūsų žaidėjai, pakilę nuo suolelio, dar nėra tinkamai pasiruošę tempti komandą. Dėl to antrasis kėlinys buvo silpnesnis. Mums pavyko išnaudoti varžovų techninį broką ir klaidas. Tikėjomės sunkios kovos, nes varžovas gero lygio ir rezultatas parodo, kad tai buvo sunkiausia pergalė kol kas“, – kalbėjo E. Kanopackis.

Jam pritarė ir „Vairo-Kalvio“ treneris G. Marcišauskas: „Įspūdžiai po pergalės nėra blogi, bet tikrai yra kur padirbėti. Pirmajame kėlinyje žaidėme disciplinuotai ir tvarkingai. Antrajame kėlinyje padarėme keitimus ir žaidimas išsiderino. Stengėmės žaisti per grumtynes, nes čia esame stiprūs. Pirmajame kėlinyje į aikštę išėjome pilnai nenusiteikę, buvome nepasiruošę pirmam kontaktui, darėme daug klaidų. Antrajame kėlinyje nepasidavėme ir kovojome, todėl pavyko sumažinti atsilikimą. Vis dėlto, nors ir ruošėmės šioms rungtynėms, dar nebuvome tinkamai pasirengę laimėti prieš „Vairą-Kalvį“, – teigė žalgirietis D. Tamoliūnas.

Kitose rungtynėse Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ 60:0 (25:0) nugalėjo lygos naujokę „Šiaulių“ ekipą.

„Rungtynių pradžioje nesilaikėme žaidimo plano, niekas nepavyko. Smagu, kad vėliau pavyko primesti savo žaidimą, pelnyti taškus ir prieš pertrauką susikrauti šiokį tokį pranašumą. Antrojo kėlinio pradžioje vėl galbūt kiek atsipalaidavome, bet po to sugebėjome susistatyti, atsarginiai žaidėjai parodė, kad gali žaisti“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Vytaras Bloškys.

„Manau, kad žaidėme geriau nei pirmose rungtynėse. Taip, mums dar sunku atsilaikyti visas rungtynes, bet buvo nemažai minučių, kai žaidimas mane tenkino. Kitą laiko dalį žaidėme prasčiau, bet esame jauni ir žaidžiame gerokai aukštesniame lygyje nei anksčiau“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Top“ lygoje pirmauja „Vairas-Kalvis“ (3 pergalės/0 pralaimėjimų). Antrąją vietą užima „Žalgiris“ (2/1), trečiąją – „Baltrex-Šiauliai“ (1/1), ketvirtąją – „RC Miesnieki-Kekava“ (Latvija, 0/2), penktąją – „Šiauliai“ (0/2).

Parengta pagal LRF

Į viršų