Vasaros atostogos yra laikas, kai vaikams svarbu atgauti jėgas, pailsėti, papramogauti, pažaisti su draugais. Nuobodulys – didžiausias vaikų priešas, todėl reikia ne tik jiems patiems apgalvoti ką norėtų veikti, bet ir tėvams. Ar Šiaulių mietas yra pakankamai aktyvus, kuris gali pasiūlyti įvairių pramogų ir užsiėmimų vaikams? Dėl to išėjome į gatves ir paklausėme šiauliečių ir miesto svečių, ar Šiauliuose vaikams per vasaros atostogas yra ką veikti. Vieni teigė, kad yra pakankamai žaidimų aikštelių, įvairių užsiėmimų, stovyklų, tereikia noro. Tačiau kiti manė priešingai. Anot jų, žaidimų aikštelių  per mažai, į stovyklas vaikus gali išleisti ne kiekviena šeima, o vyresniems vaikams visai nėra ką veikti Šiauliuose.

Mindaugas: „Mano nuomone, yra“
– Mano nuomone, yra. Esu iš pietinio, ten Beržynėlis – nuostabi vieta. Ten yra kur palakstyti, palaipioti, pasisupti, yra smėlio dėžė, tinklinio aikštė. Tai  skirta įvairaus amžiaus vaikams. Yra prie „Geležinės lapės“, sutvarkyta vieta priešais Didždvario gimnaziją, galima ateiti su vaikais. Tereikia turėti noro ir rasime ką nuveikti. Išmanioji mokykla organizuoja stovyklas, yra dar sukarintos stovyklos.

Almina: „Tiesiog neįsivaizduoju“
– Tiesiog neįsivaizduoju, ilgus metus negyvenu Lietuvoje, neseniai grįžau iš Norvegijos. Dabar esu su anūkėle, ją saugoju. Yra pietinio rajone  sūpynių. Nors sakyčiau, kad mažokai jų yra, dar kiek teko pamatyti. Vaikams trūksta žaidimų aikštelių, užsienyje jų yra daugiau.

Miglė: „Tikrai nėra“
– Tikrai nėra. Žaidimų aikštelių  labai mažai, yra tik centre, ir prie „Geležinės lapės“. O daugiau nėra kur ir išvažiuoti su vežimu. Dabar bulvaras dar visas išdraskytas. Trūksta ne tik žaidimų aikštelių, bet ir parko, kur būtų galima pasivažinėti. Vasaros stovyklų yra, bet jos visos kainuoja. Pavyzdžiui, viena savaitė kainuoja 100 eurų. Buvome vienoje stovykloje netoli Radviliškio, kurioje buvo baseinas.

Rasa: „Negaliu pasakyti“
– Aš ne šiaulietė, gyvenu Radviliškyje, todėl negaliu pasakyti. Ten yra žaidimų aikštelė, atrakcionų parkas. Yra daug vietos pasivaikščioti ir palakstyti. Daugiau nieko nėra. Stovyklomis nesidomėjau, nes turiu jau užaugusius vaikus.

Martyna: „Yra ką veikti“
– Yra ką veikti. Mes išbandėme dekoravimo studiją Vilniaus gatvėje, kurioje vyksta ir stovyklos.  Tereikia paieškoti ką veikti. Žaidimų aikštelių mažiems vaikams gal ir pakaktų, bet didesniems jų yra mažokai. Apie stovyklas nelabai domėjusi, dar pati esu nepasiryžusi palikinėti vaikų.

Rasa: „Yra vietų vaikams“
– Yra vietų vaikams, dar stovyklų nelankome, nes dukrelė  per maža. Šiauliuose yra ir dailės studija, muzikos mokyklėlė. Žaidimų aikštelių man pakanka. Labiausiai mano dukrelė mėgsta važinėti paspirtuku, dabar mokomės važiuoti dviračiu, einame į įvairias žaidimų aikšteles, daugiau laiko  praleidžiame lauke.

Ugnė ir Žygimantas: „Neužtenka žaidimų aikštelių“
– Neužtenka žaidimų aikštelių, nors mums dar nereikia, vaikas  per mažas. Dėl stovyklų dar nesidomėjome. Su vaiku Šiauliuose nėra kur pasivaikščioti. Lieka tik bulvaras arba prie „Geležinės  lapės“. Dabar visur  iškasinėta, nėra kaip privažiuoti. Yra pietiniame Beržynėlis, bet mums  nepatogu ten nuvažiuoti, nes gyvename centre.

Gražina: „Manau, kad ne“
– Manau, kad ne, nes Šiauliai miršta. Visi išvažiuoja, net mano vaikai visi išvažiavo. Mažiems vaikams yra žaidimų aikštelių, ypač pietiniame. Visko trūksta Šiauliams, ypač investicijų. Nėra čia ką daryti.

Vytautas ir Aistė: „Kažkiek yra“
– Kažkiek yra. Pietiniame yra Beržynėlis, ten labai patogu. Yra stovyklų, tik šiemet dar susilaikėme. Mažasis dar į mokyklą neina, pažiūrėsime, kokie jo pomėgiai bus. Yra dienos stovyklos, kurios susijusios su sportu, yra žaidimų kambariai. Tik visa tai kainuoja. Kol kas mums visko užtenka. Stengiamės daugiau pabūti gryname ore. Važiuojame į gamtą, prie ežero, prie jūros.

Diana: „Nelabai“
– Nelabai, dažniausiai vaikai leidžia laiką kaimuose, jei neturi kaimo, tada nėra. Žaidimų aikštelių galėtų būti daugiau. Vyresniems vaikams Šiauliuose visai nėra ką veikti, nebent važiuoti į stovyklas, tačiau apie jas nesidomėjau. Mano nuomone, dar reikėtų patobulėti, jog Šiauliuose vaikai turėtų kur pažaisti.

Rolandas: „Negaliu pasakyti“
– Negaliu pasakyti, dabar matau tik remontus. Pietiniame yra Beržynėlis, ten šaunu. O čia parkas apleistas, vaikystės sūpynės sugriautos, neveikiančios. Apie stovyklas nesidomėjau. Pavyzdžiui, Gilaičiuose yra viskas sutvarkyta, ten  labai gražu.  Šiais metais atsirado ir nauja žaidimų aikštelė.

Viktorija: „Žinoma, kad yra“
– Žinoma, kad yra. Man bulvare labiausiai patinka. Mano vaikai čia laksto, jiems labai smagu. Prie „Geležinės lapės“ beveik kiekvieną dieną nueiname. Savo mėgstamiausios vietos neturime, aplankome visas. Man visko pakanka. Stovyklomis dar nesidomėjau, nes vaikai dar  maži. Stengiamės kuo daugiau gryname ore pabūti.

Į viršų