Savaitgalį Lietuvoje praūžusi žirgų ir skrybėlaičių fiesta į Raseinių hipodromą sukvietė rekordines minias žirgų sporto aistruolių bei stilingų svečių.

Sparčiai populiarėjanti sporto šaka nepalieka abejingų, o tarp žirgų lenktynių aistruolių matome ir žymių žmonių – Raseinių hipodrome lenktyniauja Antanui Guogai priklausantis žirgas Mist, kuri iškovojo pergalę Ledi dienos lenktynių 1600 metrų distancijoje žolės taku.

„Kadangi tai pirmoji hipodromo istorijoje „Ledi diena”, nesitikėjome tiek daug skrybėlaitėmis pasipuošusių svečių. Labai džiaugiamės ir manome, kad kitais metais dalyvių bus dar daugiau“, –komentavo Lietuvos Žirgų Lenktynių Asociacijos prezidentė Evelina Kolbasnik.

Stilingiausio svečio rinkimus laimėjo Jūratė Girdauskė, kuri buvo pasipuošusi rusvos spalvos suknele, juodu švarkeliu bei skrybėlaite. Ji renginio vedėjui atskleidė, jog apie žirgų lenktynes sužinojo iki jų likus vos vienai dienai ir kad didžiausias galvosūkis jai buvo skrybėlaitė. Pirmoji tituluoda Raseinių hipodromo ledi tikino, kad lenktynėse dalyvaus dar ne kartą, nes jai patiko renginio nuotaika, karštos žirgų kovos bei pasipuošę renginio svečiai.

Lygiosios žirgų lenktynės – pasaulyje itin mėgstamas prabangus sportas, ypač populiarus ekonomiškai stipriose valstybėse. Lietuva jau žengia pirmuosius žingsnius šioje industrijoje, atkuria žirgų sporto tradicijas bei rodo puikius rezultatus užsienio žirgų lenktynėse.

Parengta pagal LŽSF

Į viršų