Nors pasaulio futbolo pirmenybės baigėsi jau praėjusią savaitę, Palangos J. Basanavičiaus gatvės atkarpa greta „Palangos vasaros parko“ virto tikra futbolo zona, kurioje poilsiautojai galėjo pademonstruoti, kokių futbolo pamokų išmoko stebėdami rungtynes per televiziją.

„Futbolo diena su „Gintra“, – tokiu ritmingu pavadinimu į renginį su futbolo kamuoliu visus kvietė jo organizatoriai – „Palangos vasaros parkas“ bei Lietuvos moterų futbolo čempionių komanda Šiaulių „Gintra-Universitetas“.

Ryškiai geltona spalva pasipuošusių čempionių kolona dviračiais ir futbolo kamuoliais jų krepšiuose riedėjo J. Basanavičiaus gatve, garsiais šūkiais kviesdamos Palangos miesto gyventojus ir kurorto svečius prisijungti ir sudalyvauti futbolo renginyje. Pasistiprinusios viename iš parko restoranų, futbolininkės surengė tikrą judesio audrą Palangos širdyje.

Daugkartinės šalies futbolo čempionės, kurios praėjusį sezoną UEFA Čempionių lygoje nukeliavo iki pat aštuntfinalio, kur nusileido tik garsiajai „FC Barcelona“ ekipai, praeiviams demonstravo apšilimo technikas, surengė futbolo estafetę, o vėliau išbandė ir poilsiautojų tikslumą smūgiuojant į nedidelius futbolo vartus.

Jeigu estafetės varžybų nugalėtojus lėmė greitis, tai smūgiuojant į maždaug vieno metro pločio vartus iš apytiksliai 20 metrų atstumo prireikė preciziško tikslumo. Vienam iš dalyvių koja nesudrebėjo triskart iš eilės – net ir didinant atstumą jaunasis futbolininkas smūgiavo tiksliai tarsi palei liniuotę.

Vaikino triumfą vainikavo „Gintros-Universiteto“ žaidėjų ovacijos bei įteiktas prizas – originalūs klubo marškinėliai „Fanas Nr.1“ su visų žaidėjų parašais.

Tokios futbolo dienos neregėjo ne tik Palangos vasaros parko lankytojai, bet ir kurorto svečiai. Sportininkėms ši futbolo diena tapo puikia pramoga prieš laukiantį UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrą, kuris vyks rugpjūčio 7–13 dienomis Alytuje.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų