Savaitgalį Lietuvos moterų lygoje sužaistos trejos rungtynės. Visose trijose akistatose didelės intrigos neužfiksuota ir lyderės iškovojo užtikrintas pergales.

Kauno „ACME Žalgiris“ namuose priėmė Vilniaus „Eglės-Šviesos-SM Tauro“ merginas. Dvi greta turnyrinėje lentelėje žengiančios komandos šį sezoną susitiko jau trečiąjį kartą. Kaip ir pirmose dvejose rungtynėse vilnietės turėjo pripažinti labiau patyrusių varžovių pranašumą. Kauno „ACME-Žalgiris“ pergalę šventė rezultatu 35:26 Kauno „ACME-Žalgiris“: Martyna Vaitkutė – 8, Dovilė Ilčiukaitė – 7, Inesa Verbovik – 5, Viltė Lubytė, Laura Žukovaitė, Audinga Kniubaitė po 3.

Vilniaus „Eglė-Šviesa-SM Tauras“: Aušra Šponė – 11, Auksė Sviderskienė – 6, Rita Repečkaitė ir Ugnė Malinauskaitė po 4.

Kitose rungtynėse, vykusiose tą pačią dieną, pergalę taip pat iškovojo favoritės. Namie žaidusios „Garliavos SM-Cascados“ rankininkės pratęsė savo pergalių seriją ir toliau išliko vienintele ekipa dar nepatyrusia pralaimėjimo. Garliavietės įtikinamai 45:21 nugalėjo viešnias iš Šiaulių. Šiose rungtynėse čempionės vertėsi be vienos iš savo lyderių Laimos Bernatavičiūtės.

Kauno raj. HC „Garliava-SM Cascada“: Greta Rinkevičiūtė – 11, Kamilė Bušaitė – 9, Ugnė Slavėnaitė – 8, Gabija Kleizaitė, Evelina Dževerakaitė ir Greta Valatkevičiūtė po 5.

Šiaulių SM „Dubysa ŠSG“ – Rita Repečkienė ir Ramunė Poškutė po 5, Urtė Mockevičiūtė – 4, Augustė Vilimaitė – 3.
Vienintelėse kitos dienos rungtynėse Kauno sporto halėje susitiko Kauno „ACME-Žalgiris“ ir prieš tai dieną pralaimėjimą patyrusios Šiaulių „Dubysos“ merginos. Sensacijos čia neįvyko ir žalgirietės iškovojo įtikinamą pergalę bei dar labiau sutvirtino savo pozicijas turnyrinėje lentelėje.

Kauno „ACME-Žalgiris“: Klaudija Šidlauskytė – 8, Viltė Lubytė ir Simona Kazlauskaitė po 6, Audinga Kniubaitė – 5, Greta Burkaitė ir Martyna Vaitkutė po 3.

Šiaulių  SM „Dubysa ŠSG“: Ramunė Poškutė – 11, Urtė Mockevičiūtė – 6, Sandra Avižinytė – 4.

Parengta pagal LRF

Į viršų