Šeštadienį ,,Beržynėlio“ parke buvo pasodinti Lietuviškosios skautijos 100-mečio, „Skautų aido“, Petro Jurgėlos (Jurgelevičiaus), Mykolo Kalmanto, Juozo Šarausko, Kazimiero Ubeikos, Kazio Lauciaus, Kazimiero Palčiausko, Edvardo Vaivydo (Vojevodskio), Stanislavos Venclauskienės, Gražbylės Venclauskaitės, Antano Vytauto Saulaičio ąžuolai. Projekto vadovas patyręs skautas, kandidatas į vyr. skautus Marius Pozniakovas.

Abi Šiaulių miesto skautiškos organizacijos Lietuvos skautija ir Žemaitijos skautų organizacija miesto parke „Beržynėlis“ pasodino 12 ąžuolų alėją ir pastatė suolelį. Suolelį atidengti buvo patikėta abiejų skautiškų organizacijų, veikiančių Šiauliuose, vyr. skautams.

Pasodinus ąžuolus, atidengus suoliuką, parko estradoje skambėjo skautų atliekamos dainos.

Projekto vadovas džiaugėsi,  kad į ąžuolų sodinimą atvyko ir kunigas jėzuitas tėvas Antanas Saulaitis, kuris, pasodinęs ąžuolą, pakvietė diskusijos, tad po koncerto dalis patyrusių skautų skubėjo į pokalbį su juo, o skautai ir jaunesnieji skautai skubėjo į veiklas, kurios buvo tęsiamos mieste, Salduvės parke, Jaunųjų gamtininkų centre.

Renginyje dalyvavo apie 200 dalyvių iš Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Vilniaus, Ventos, Kretingos.

Apibendrindamas projektą Remigijus Pozniakovas, Lietuvos skautijos Šiaulių krašto Šiaulių tunto tuntininkas, Šiaulių Lieporių gimnazijos, fizikos, IT, inžinerijos mokytojas, dienraščiui sakė:

„Šis projektas – tai puikus pavyzdys, kaip dvi organizacijos, suvienijusios  jėgas, gali sukurti stebuklą... Nemažas būrys skautų, patyrusių skautų, skautininkų, vyr. brolių ir vyr. sesių negailėdami savo laiko ir jėgų plušėjo prie šio projekto įgyvendinimo.“

2018 10 22 13

R. Pozniakovas: „Šis projektas – tai puikus pavyzdys, kaip dvi organizacijos, suvienijusios  jėgas, gali sukurti stebuklą.“
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2018 10 22 14

Atidengiamas Skautų suoliukas.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų