Šiaulių universiteto gimnazijos mokytojos Aurelija Alijošienė, Lina Jankauskienė ir Jolanta Janavičienė dalyvavo pietų Italijos miestelyje Soverato vykusiuose kvalifikacijos tobulinimo kursuose „Mokymas – tai komunikacija, inovacijos ir mokymosi procesas per patyrimą (praktines užduotis), kurios vyksta lauke“. Tokią galimybę joms suteikė projektas Erasmus + KA 1 ,,Inovatyvus mokytojas – inovatyvus mokinys – inovatyvi mokykla“.

Kartu su kitais kursų dalyviais iš Latvijos, Estijos, Kroatijos, Rumunijos, Lenkijos nagrinėjo EU švietimo dokumentus, susipažino su  Italijos švietimo sistema, diskutavo apie XXI amžiaus mokytojui būtinas kompetencijas, dalijosi patirtimi, kaip ugdymo procese naudojamos naujausios skaitmeninės technologijos, leidžiančios paįvairinti ugdymo procesą, jį individualizuoti. Mokytojos dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, stebėjo pamokas, bendravo su moksleiviais ir pristatė Lietuvos švietimo sistemą bei skleisdamos savo gerąją patirtį, vedė atviras pamokas Soverato licėjaus baigiamosios klasės moksleiviams.

Mokymų savaitė buvo turininga, produktyvi ir naudinga. Be kompetencijų tobulinimo – tai buvo puiki proga iš arčiau pažvelgti į Kalabrijos regioną, kurio vakarų krantus skalauja Tirėnų, o rytinius – Jonijos jūra.

Į viršų