Bandelės labai skanios, aromatingos, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas.

Reikalingi produktai: 400 g miltų, 250 ml pieno, 0,5 šaukštelio druskos, 5 g sausų mielių, 20 g cukraus, 30 g sviesto. Įdarui: 60 g sviesto, 3  šaukštelių smulkintų petražolių, 8 skiltelių česnako.

Kuomet surenkame reikalingus produktus, kaip sakydavo viena žemaitė, „pradedame Dievą garbinti“ – t. y. kimbame į darbą.

Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų bei druską, pakaitiname kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti.

Sausas mieles sumaišome su miltais, po truputį suberiame į sviesto bei pieno mišinį, suminkome tešlą ir paliekame pakilti. Paprastai tam procesui užtenka pusantros valandos, kildinant kambario temperatūroje.

Tada tešlą padalijame į 12 dalių, suformuojame rutuliukus, dedame ant miltais pabarstytos kepimo skardos ir paliekame pusvalandžiui.

Įdarui smulkiai supjaustome petražoles, česnaką ir išmaišome su minkštu, kambario temperatūros sviestu.

Bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, įpjauname, suformuojame nedideles duobutes ir sudedame įdarą, šiek tiek paspausdami pirštais arba šaukštu.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes. Apie tai, jog bandelės iškepė, praneš jų graži, auksinė spalva bei virtuvėje pasklidęs stebuklingas aromatas. Traukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir skanaujame.

Į viršų