Klaipėdoje vyko 2008 metų gimimo vaikų futbolo turnyras, kuriame dalyvavo dvi Šiaulių komandos, treniruojamos Deivio Kančelskio ir Manto Lešinsko.

Viena komanda pogrupio rungtynėse iškovojo visas tris pergales – 4:0 įveikė Klaipėdos FM-2 komandą, 1:0 nugalėjo Klaipėdos FM-1 bei 5:3 laimėjo prieš svečių iš Kaliningrado antrąją ekipą.

Turnyro pusfinalyje šiauliečiai susitiko su Kaliningrado pirmąja ekipa ir šiose rungtynėse prireikė baudinių serijos, kuriose tikslesni buvo varžovai iš Rusijos.

Mažajame turnyro finale Šiaulių futbolo akademijos pirmoji komanda 5:0 sutriuškino bendraamžius iš Tauragės bei užėmė trečiąją vietą turnyre.

Kita Šiaulių futbolo akademijos komanda pogrupyje patyrė du pralaimėjimus – nusileido Kaliningrado pirmajai komandai bei Tauragės ekipai. Taip pat pogrupyje iškovojo ir vieną pergalę – net 9:0 sutriuškino Plungės „Babrungo“ komandą.

Pasibaigus pogrupio rungtynėms šiauliečiai susitiko su Klaipėdos FM-2 komanda, šiose rungtynėse pergalę 3:2 iškovojo Manto Lešinsko auklėtiniai. Rungtynėse dėl penktosios vietos ŠFA komanda susitiko su Klaipėdos FM-1.

Pergalę 3:2 iškovojo būtent pastaroji komanda, todėl Šiaulių FA-2008 antroji komanda užėmė šeštąją vietą turnyre.

Šiaulių komandos žaidėjas Ignas Aleksandravičius pripažintas geriausiu turnyro vartininku, o Kipras Šakinskas ir Joris Mažučiūnas išrinkti geriausiais komandų žaidėjais.

Parengta pagal ŠFA

Į viršų