Šiaulių dirbtinės dangos stadione vyko 2017–2018 metų Lietuvos čempionato žolės riedulio derbis – susitiko dvi miesto komandos: čempionių vardą ginanti Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ 6:0 nugalėjo „Sporto gimnazija–Klevas“ komandą.

Pirmus du kėlinius aikštėje vyko lygi kova. Antroje mačo dalyje aukštesnę pavarą įjungusios labiau patyrusios „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės palaužė jaunąsias varžoves 6:0.

 „Čempionėms pralaimėjome mažesniu skirtumu nei pirmame ture, toks mūsų tikslas ir buvo pagerinti žaidimo kokybę. Išanalizavome varžovo žaidimą ir šiose varžybose pagrindinį dėmesį skyrėme komandinei ir asmeninei gynybai, mokėmės šių elementų. Geriausia rungtynių dalis – tai pirmasis ir antrasis kėlinys, kai varžovės buvo įmušusios tik vieną įvartį”, – pasakojo „Sporto gimnazija–Klevas“ komandos trenerė Jūratė Juodytė.

Jaunąsias varžoves už vis gerėjantį žaidimą gyrė ir varžovių treneris Vaidotas Vaičeliūnas. Jis  pagrindine pergalės priežastimi įvardijo savo auklėtinių patirtį.

„Labai smagu, kad jaunimas tobulėja, auga gera pamaina. Jaunosios varžovės labai energingai pradėjo rungtynes. Per pirmąjį kėlinį net nepelnėme įvarčio, o per antrąjį – vos vieną. Vyko graži akiai kova. Nors priešininkės žaidė ryžtingai, užsivedusios, tačiau antroje mačo pusėje išryškėjo mūsų meistriškumas ir laimėjome”, – pasakojo V. Vaičeliūnas.

Šalies čempionės – Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės – vienodais rezultatais 1:4 nugalėjo ir Vilniaus „Žuvėdrą-Taurą“, ir Širvintų SM auklėtines.

Per trečiąsias rezultatu 4:1 pasibaigusias rungtynes „Žuvėdra-Tauras“ nugalėjo Šiaulių „Sporto gimnaziją-Klevą“. Rungtynių pirmojoje dalyje įvarčiais apsikeitė abiejų komandų 16-ieji numeriai – vilnietė D. Juraitė (19) ir šiaulietė Kornelija Andriejūnaitė (29). Vis dėlto vėliau įvarčius mušė jau tik „Žuvėdros-Tauro“ žaidėjos – Sandra Adomavičiūtė (35), Ugnė Chmeliauskaitė (45 iš mažojo kampinio) ir Deimantė Stankutė (49).

Jaunosios šiaulietės abiejuose mačuose prieš Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“, tiek ir prieš „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkes kaip lygios žaidė du kėlinius. Po ilgosios pertraukos varžovės pelnydavo kelis įvarčius ir tapdavo nebe pavejamos.

„Aš manau, kad mūsų komandai trūksta patirties. Čempionato lyderės – suaugusiųjų komandos, merginos patyrusios. Du kėlinius žaidžiame kaip lygios, o po to jos pasinaudodamos mūsų spragomis mus įveikia. Žaidimu esu labai patenkinta. Merginos atidavė daug jėgų. Mes šių pralaimėjimų labai nesureikšminame, rungtynės su lyderėmis mums daugiau mokomosios, kurių metu stengiamės kuo daugiau pasisemti patirties”, – pasakojo J. Juodytė.

Penktadienį Šiaulių „Sporto gimnazija–Klevas“ komandos laukia itin svarbus mačas. Šiaulių dirbtinės dangos stadione šiaulietės susikaus su Kelmės „Aušros“ ekipa.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklą „Klevas“

Į viršų