Šiaulių miesto garbės pilietis, menotyrininkas profesorius Vytenis Rimkus pasveikintas 90-ojo jubiliejaus proga. Šiaulių savivaldybės tarybos salėje susirinkę Tarybos nariai, miesto vadovai, kiti Šiaulių miesto garbės piliečiai, kolegos, bičiuliai jubiliatui linkėjo stiprios sveikatos, žvalios energijos ir stiprybės.

Išsakė ne vieną palinkėjimą
Iškilmingos sveikinimo ceremonijos metu jubiliatui nepagailėta gražių žodžių. Susirinkusieji V. Rimkų apibūdino kaip orų, sąžiningą ir tvirtos valios žmogų.

„Tai yra žmogus, kuris dirbdamas transporto įmonėje leido savo širdžiai siekti to, ko nori ir visą savo gyvenimą atidavė meno sričiai. Nė viena valstybė, šalis, miestas negalėtų išgyventi be tokių žmonių, nes menas – ta sritis, kuri nemeluoja, paprastai meno žmonės yra tie drąsiausi, pirmieji, kurie išdrįsta pasakyti, kaip viskas yra iš tiesų ir tos tiesos vedini, mes, žmonės, konstruojame savo gyvenimus“, – taip apie jubiliatą atsiliepė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Šis žmogus ir toliau stebina savo žavia, šelmiška šypsena, orumu, pasitempimu“, – antrino politiniai bendražygiai.

„Jūs esate toks gražus pavyzdys žmogaus, gimnazisto, profesoriaus“, – akcentavo Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos bendruomenė.

„Dėkojame jums už bendrystę, neįkainojamas paskaitas studentams, už tai, kad buvome kartu. Jūs, kaip meno žmogus, turite neįkainojamą patirtį, kuri nepaprastai svarbi universitetui ir visam miestui. Sėkmės, stiprybės ir sveikatos jums, ačiū, kad esate kartu“, – dėkojo Šiaulių universiteto bendruomenė.

Dėkojo susirinkusiems
Išklausęs visų sveikinimus, V. Rimkus sakė, kad jaučiasi gerokai pasimetęs. Jam sunku patikėti, kad mini 90-ąjį jubiliejų. „Jaučiuosi lyg ir nesulaukęs tų metų, tarytum dar viskas būtų prieš akis“, – kalbėjo jis.

Jubiliatas užsiminė, kad visko gyvenimo pasiekė tik Šiaulių miesto dėka: „Kas mane būtų priėmę pedagoginiam darbui, išskyrus Šiaulius. Visur buvo neigiami atsakymai, o čia, žingsnis po žingsnio, 40 metų Šiaulių pedagoginiame institute ir universitete, kuriam esu be galo dėkingas, kad galėjau ganėtinai turiningai gyventi ir dirbti. Aš ir dabar universitetui sunkiose gyvenimo dienose linkiu išgyventi toliau. Dėkoju visiems, kurie čia susirinko atšvęsti smagią dieną.“

 

 

2020 02 07 1

Muzikinius kūrinius dovanojo ŠU choras „Studium“.
Autorės nuotr.

Į viršų