„Laiptų galerijoje“ atidaryta Bonaventūro Šalčio tapybos paroda „Eidas“ (iš graikų k. „vaizdas, forma, esmė“) ir Danutės Žalnieriūtės grafikos ir koliažų paroda „Kintančios struktūros“.

Paroda „Eidas“ – jau aštuntoji „Laiptų galerijoje“. Pirmąją tapytojas surengė dar 1992 m., atsidarius galerijai.

B. Šaltis žinomas kaip portretų, miniatiūrų, švelnių peizažų, natiurmortų, abstrakcijų autorius. Jo tapymo maniera preciziška, kūriniams būdingas dekoratyvumas. B. Šalčio drobėse poetizuojamas gamtos grožis, akimirkos įspūdis, brėžiamos žmogaus gyvenimo ir gamtos pasaulio paralelės, taip pat atskleidžiama kasdienių daiktų estetika. B. Šalčio paroda veiks iki rugsėjo 27 d.

B. Šaltis atsakingai žiūri į savo pašaukimą: „Nedarau blogiau, negu moku. Dvasinis, ikonografinis bei intelektualinis mano kūrybos pamatas – savosios prigimties pažinimas, visumos ir dalies harmonija.“

Ketvirtąją parodą „Laiptų galerijoje“ atidariusi grafikė D. Žalnieriūtė pristato savo naują kūrybinį posūkį. Daugiausia dirbusi oforto technika, šioje parodoje dailininkė žiūrovams pateikia koliažines abstrakcijas, atliktas iškiliosios ir įgilintos spaudos technikomis. Eksponuojamuose darbuose žiūrovai išvys tam tikras pasikartojančias struktūras, apipintas spalvinėmis įvairių faktūrų dėmėmis. Autorė didelę reikšmę teikia spalvai, todėl ir kompozicijose stengėsi perteikti maksimalią spalvinę dermę ir harmoniją. D. Žalnieriūtės paroda veiks iki spalio 2 d.

Į viršų