Šiaulių profesinio rengimo sporto šventė šiemet  vyko Mechanikos skyriuje. Todėl ir rungtys parinktos vyriškos: jaunuoliai tempė mašinas, rideno ir mėtė padangas, rodė jėgą, ištvermę bei sumanumą kitose rungtyse.

Šiaulių profesinio rengimo centro Mechanikos skyriaus vedėja Diana Baltrušaitytė-Šukutienė pasakojo, kad tradicinė sporto šventė vyksta  kasmet vis kitame centro skyriuje. Šiemet laimė nusišypsojo šventę organizuoti Mechanikos skyriui, taigi ir užduotis parengė gana vyriškas.

Pasak skyriaus vedėjos, sportas labiausiai vienija jaunimą, todėl tokia šventė ne tik žymi simbolinę mokslo metų pabaigą (nors ne visiems mokslai baigiasi vienu metu), bet ir suteikia galimybę skirtingų skyrių moksleiviams susidraugauti. Netradicinių rungčių prigalvoti padėjo ir socialiniai partneriai: Šiaulių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatas, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė irkiti.

Šventėje dalyvavo 15 mokinių komandos iš kiekvieno skyriaus ir Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos.

Komandinėse rungtyse dalyvavo vaikinai ir merginos. Mašinos tempimas pareikalavo nemažai jėgų. Padangos ridenimas pasirodė ne toks paprastas, prireikė sumanumo, susiklausymo. Pralinksmino   žaisminga vandens estafetė. Nešioti kempinėmis vandenį iš vieno kibiro į kitą labai tiko šiltą dieną.

Aikštės pakraštyje plušėjo ugniagesių prižiūrimi jaunuoliai. Apsirengę gaisrininko uniforma, su šalmais vaikinai turėjo prisijungti žarną, bėgti ir vandens srove numušti plastikinį indą. Nelengva su sunkia uniforma bėgioti kepinant saulutei, bet emocijos ir žiūrovams,  ir dalyviams liejosi per kraštus. Tik merginos nesiryžo padėti savo komandų vyrukams. Ne taip lengvai, kaip iš pradžių atrodė, sekėsi ėjimas slidėmis. Ne vienai komandai teko nugriūti, kol išmoko, kaip suderinti judesius.

Sportiškiausi dalyviai galėjo dalyvauti individualiose rungtyse, kaip padangos metimas, rankų lenkimas, smiginis, net siekti rekordų. Organizatoriai kvietė siekti rekordų įvairiose srityse: prisitraukimai, atsilenkimai, atsispaudimai, svarmens rovimas, šuoliukai šokdyne, kamuolio mušinėjimas ir kita. Padangų mėtymo varžybose, kol stebėjome, pirmavo vaikinas, numetęs padangą gerokai per 8 metrus.

Kas jau turi vairuotojo teises, galėjo pademonstruoti automobilio parkavimo įgūdžius.

Nuotaikingas virvės traukimas, baigiantis varžyboms, virto tikru draugystės išbandymu.

Turėjo ką veikti skyriaus dalykų ir profesijos mokytojai: teisėjavo, skaičiavo taškus, rinko nugalėtojus, kartu su socialiniais skyriaus partneriais dalijo apdovanojimus.

2018 05 24 21

Ruošiasi padangos ridenimo rungčiai.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų