Kovo 30 d. 18 val. „Laiptų galerijoje“ atidaroma Ilonos Daujotaitės-Janulienės (Vilnius) tapybos darbų paroda „Momentai“. Paroda veiks iki balandžio 18 d.

I. Daujotaitė-Janulienė – nuolatinė tarptautinių festivalių „Šiaulių Monmartro Respublika“ dalyvė – gimė Šiauliuose, baigė Šiaulių universiteto Dailės fakultetą.

Surengė daugiau kaip 20 autorinių parodų, aktyviai dalyvauja kūrybiniuose projektuose Lietuvoje bei užsienyje.
Parodoje „Momentai“ pristatomi naujausi, iki šiol neeksponuoti tapybos darbai, beveik visi tapyti šiais metais. Paroda ne vientisa, tartum sudaryta iš 3 momentų: įspūdis, žaidimas, jausmas. Ryškūs spalvomis ir emocija iš paskutinės kelionės – plenero Graikijoje.

Žaidimas eksperimentinis, pasirenkant kelias pagrindines spalvas ir momentinis intuityvus jų liejimas, kai rezultatas nenuspėjamas. Jausmo „momentas“ – rimtis, džiaugsmas, ilgesys tapybine forma per pasirinktą objektą ir spalvas išreiškiama būsena, nuotaikos akimirka. Sapnai, vaizduotė, prisiminimai sudaiktinami, paverčiami erdvėmis, kurių pagalba siūloma stabtelėti, įsijausti į savo įgytos patirties išgyvenimų momentus.

I. Daujotaitės-Janulienės kūrinių atskiras serijas yra įsigiję Raseinių krašto istorijos muziejus, Trakų istorijos muziejaus Medininkų pilis, Lietuvos tautodailės fondai, Dailės parodų rūmai (dabartinis Šiuolaikinio meno centras), Rusnės etnokultūros ir informacijos centras, privatūs užsienio ir Lietuvos kolekcininkai.

„Man svarbu, kad žiūrovas nepralėktų pro paveikslus per keletą minučių, o sustotų, susimąstytų, kažko savęs paklaustų. Savo darbais noriu sujaudinti žmogaus sielą. Nes kiekviena meno sritis – ar būtų muzika, ar dailė, ar meninė fotografija – turi sujaudinti žmogų. Menininkas turi kurti ne į „stalčių“. Jis reiškia savo pojūčius, bet jais turi dalintis su kitais.“ (I. Daujotaitė-Janulienė).

Į viršų