„Šiaulių-Universiteto“ (0–13) krepšininkėms iki pirmosios pergalės trūko itin nedaug. Vis dėlto Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) turo rungtynėse namuose žaidusios šiaulietės po itin atkaklios kovos 71:74 (25:15, 14:21, 14:22, 18:16) buvo priverstos pripažinti Ukmergės „Vilkmergės“ (3–10) pranašumą.

Rungtynių kulminacija vyko paskutiniąją ketvirtojo kėlinio minutę. Karolina Ambotaitė smeigė tritaškį ir padidino viešnių pranašumą iki 5 taškų (72:67), tačiau jau kitoje atakoje tuo pačiu atsakė ir Urtė Bukauskaitė.

Kiek vėliau puikią galimybę išlyginti rezultatą turėjo Brigita Sinickaitė, tačiau iki ketvirčio pabaigos likus 38 sekundėms, ji realizavo tik vieną baudų metimą iš dviejų ir šeimininkės vis dar atsiliko vienu tašku (71:72).

Šiaulietės tyčia prasižengė prieš Aurimę Rinkevičiūtę, kuri realizavo abu baudų metimus ir įtvirtino viešnių pergalę. Pačioje rungtynių pabaigoje U. Bukauskaitė dar spėjo išmesti dvitaškį, tačiau jis tikslo nepasiekė ir rezultatas liko nepakitęs.

Nugalėtojų gretose debiutavo Goda Ziutelytė, kuri per 20 minučių pelnė 3 taškus (1/3 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 1/2 baudų metimai), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 2 bei užsidirbo 4 pražangas ir naudingumo balų nesurinko.

„Šiauliai-Universitetas“: Kourtney Williams – 24 (8/14 dvit.), B. Sinickaitė – 17, U. Bukauskaitė – 15.

„Vilkmergė“: Rita Žilinskaitė ir Martyna Petrėnaitė po 18, Aurimė Rinkevičiūtė – 12.

„Noriu pasidžiaugti savo komanda, nes einame pamažu į priekį. Jaunatviškas maksimalizmas mums pakišo koją. Buvo traumuotos dvi žaidėjos, neturėjome lygiaverčio keitimo. Jis buvo, bet ne toks, koks turėtų būti. Ir pirmasis keitimas
davė neigiamą rezultatą“, – pasakojo „Šiaulių-Universiteto“ treneris Dainius Bertulis.

Parengta pagal LMKL

Į viršų