Ginti, saugoti ir padėti – kilni pareiga. Ar dažnai sustojame padėkoti? Ar ne dažniau baramės, keikiame? Gerai, kad yra bent viena diena per metus, kai atsisukame į tuos, kurie kasdien rūpinasi mūsų saugumu, visuomenės stabilumu. Tai Angelų sargų diena.

Bandeles Angelams sargams kepa mokiniai
Darganotą  spalio 3-iosios rytą Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje buvo ypatingai jauku ir šilta. Dar su patamsėliu susirinkę moksleiviai kepė bandeles, ruošė vaišes.  Pilnutėlė salė prigužėjo uniformuotų svečių – Šiaulių policijos pareigūnų. Taip šioje  mokykloje švenčiama Angelų sargų diena.

„Dėkoju, kad suradote laiko atvykti į tradicinius pusryčius“, – šventę pradėjo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė.

Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis sveikindamas policininkus  profesinės šventės proga palygino juos su tikrais angelais: „Angelai turi reikšmingas misijas. Tai Dievo siųstos dvasios, kurios atneša gerą žinią, mus veda meilės keliu. Jūsų misija taip pat labai svarbi, pavojinga, pilna išbandymų. Meldžiamės už jus, jūsų šeimas, artimuosius. Linkime jums stiprybės, tesusijungia ji su Viešpaties meile.“

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Ramūnas Sarapas nepamiršo pasveikinti skyriaus pedagogų su artėjančia Mokytojo  diena: „Ačiū už tokį gražų rytą, smagu atvažiuoti. Nesvarbu, kad už lango dargana. Malonu, kad gerumu dalijatės, linkime tą aurą skleisti savo mokiniams.“ Jis teigė, kad policininko darbas nėra šventiškas, todėl šitoks nuoširdus dėmesys praskaidrina nuotaiką.  „Malonu žinoti, kad esame svarbūs, kad žmonės mus nori matyti kitokius“, –   tęsė komisariato viršininkas.

Policijos kapelionas Tomas Reinys dalyvavo tokioje šventėje pirmą kartą. Pasak jo, įspūdis geras, labai šiltas: „Kasdienybė tokia, kad nuolat skubame, o dėkingumo mažoka. Policininko darbas irgi tarnystė. Padėkoti  tiems, kurie regimai neprisiliečia prie mūsų gerovės, ne visada pagalvojame. Tokie pasibuvimai labai svarbūs.“

Nuoširdumo mokinius mokome savo pavyzdžiu
Dr. Renatos Veršinskienės nuomone, būtina mokiniams ugdyti pagarbą visų profesijų žmonėms. Tai geriausia daryti savo pavyzdžiu. „Sakoma, kad draugus pažinsi nelaimėje. Mes nelaimės nelaukiame. Policijos komisariatas yra mūsų partneriai, mes saugūs. Ketvirtus metus kviečiame skanauti mokinių keptų bandelių, išgerti drauge puodelio kavos. Ar sunku bandelę bet kur nusipirkti? Bet mes su šiluma, su visu nuoširdumu... Džiaugiamės, kad neišdidūs, parodo dėmesį.“

Kokia šventė be muzikos?  Kaip visada  energingos, kupinos šviesaus linksmumo Laura Remeikienė su Agne išjudino šventės dalyvius ne tik dainuoti.

Į sunkią atsakingą kasdienybę skirstydamiesi  policijos darbuotojai išsinešė krislelį geros nuotaikos, bendravimo šilumos.

Pusryčiai Angelams sargams – Prekybos ir verslo skyriaus tradicija. Šioje mokymo įstaigoje mokoma svarbiausio dalyko –  padėkos ir dėmesio žmogui.

2017 10 03 08

Pusryčių Angelams sargams akimirkos.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų