Energetikos ministerija penktadienį oficialiai kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK), prašydama, kad ši pritartų "Lietuvos energijos" pasiūlytam šilumos kainų mažinimo būdui ir leistų atpiginti šilumą didžiajai daliai Lietuvos vartotojų.

Pasak Energetikos ministerijos, bendrovės "Lietuvos energija" pasiūlymas, kaip galima būtų sumažinti šilumos kainas vartotojams, buvo pristatytas ir aptartas su šilumos tiekėjais. Šie patvirtino, kad yra pasirengę šio pasiūlymo pagrindu mažinti centralizuotai tiekiamos šilumos kainas gyventojams. 

"Lietuvos energija" pasiūlė sudaryti sutartis su termofikacinėmis elektrinėmis, kurios pagamintų dalį "Lietuvos energijai" reikalingos elektros energijos ir tuo pačiu pasigamintų pigesnės šilumos savo vartotojams. Tai leistų daugiau nei 60 proc. visų centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojų šių metų lapkritį ir gruodį šilumą atpiginti apie 5 proc., o kitų metų sausio-kovo mėnesiais - 10 proc. 

Ministerijos nuomone, šis pasiūlymas gali būti realizuotas minimaliai papildžius kelis poįstatyminius teisės aktus. Energetikos ministerija pažymi, kad toks pasiūlymas neturės įtakos elektros kainai.

Eltos inf.
Į viršų