Lapkričio pradžioje baigėsi dar balandžio mėnesį startavusi Elitinė jaunių U-15 lyga. Po sužaistų paskutiniųjų rungtynių paaiškėjo, kad ŠSG-FA „Šiauliai“ komanda tapo šalies vicečempione.

Šiauliečiai paskutiniajame ture nugalėjo Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinius bei iš trečiosios pozicijos pakilo į antrąją. Tai buvo penkioliktoji Šiaulių komandos pergalė lygoje per sužaistas dvidešimt rungtynių. Šiauliečiai taip pat du kartus sužaidė lygiosiomis bei tris kartus turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

ŠSG-FA „Šiauliai“ aukščiau savęs užleido tik Vilniaus FA „Žalgirietis“ komandą. Verta pažymėti, kad vilniečiai lygoje patyrė du pralaimėjimus ir abu kartus pranašesni buvo ŠSG-FA „Šiauliai“ futbolininkai.

Mariaus Gurskio ir Aurimo Mančo treniruojama komanda per sužaistas rungtynes pelnė 68 įvarčius, o į savo vartus praleido penkiolika. Komandoje rezultatyviausiu žaidėju tapo Gabrielius Micevičius, kuris pelnė net 25 įvarčius. Jo brolis Gabijus su 16 tikslių smūgių, pagal rezultatyvumą, komandoje liko antras.

Po prabėgusio sezono komandos treneris Marius Gurskis džiaugėsi auklėtinių pasiektu rezultatu. „Sezoną pradėjome sunkokai, tačiau sunkus darbas treniruotėse atsipirko, pasimatė, kad vaikinai dirbo dėl savęs ir komandos. Antrąjį ratą baigėme be pralaimėjimų ir tai parodo, kad einame teisinga linkme, džiugu, kad ir vaikinai tai supranta ir viską daro su noru. Dabar ir toliau sunkiai dirbsime treniruočių metu, tikrai nereikia galvoti, kad vaikinai viską pasiekė – jiems dar viskas prieš akis“, – teigė treneris M. Gurskis.

Parengta pagal ŠFA

Į viršų