Rugsėjo 1-osios išvakarėse, kai pats metas rūpintis vaikų ugdymo proceso organizavimu, plaukimo mokykloje „Delfinas“ iš kelias dienas buvusių dviejų direktorių neliko nė vieno.

Nuo rugpjūčio 24 d. į pareigas teismui sugrąžinus buvusį vadovą, per penkias darbo dienas buvo ketinama atleisti konkursą laimėjusį ir vos mėnesį plaukimo mokyklos vadovu padirbusį Paulių Viktoravičių. Nespėjus to padaryti P. Viktoravičius susirgo ir nedirba. Prieš porą dienų Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad Valerijus Belovas pažeidė viešuosius ir privačiuosius interesus ir įpareigojo Savivaldybės tarybą spręsti jo drausminės atsakomybės klausimą.

Meras nušalino V. Belovą nuo direktoriaus pareigų 30 dienų. Šiuo metu plaukimo mokyklos „Delfinas“ vadovo pareigas eina pavaduotojas ūkio reikalams.

Šiaulių miesto savivaldybė apskundė aukštesnės instancijos teismui Šiaulių apylinkės teismo sprendimą pripažinti V. Belovo atleidimą neteisėtu, grąžinti į pareigas ir priteisti jam per 10 tūkst. eurų.

Vakar rašėme, kad antrą kartą buvo nutrauktas mero A. Visocko inicijuotas ikiteisminis tyrimas dėl kitos sporto mokyklos „Šiaulių futbolo akademijos“  direktoriaus  Sauliaus Lesnicko veiklos. Jį meras iš pareigų buvo atleidęs, o teismas sugrąžino.

Kitą savaitę miesto Tarybai teikiami svarstyti du sprendimo projektai – dėl biudžetinės įstaigos „Šiaulių futbolo akademija“ likvidavimo ir viešosios įstaigos „Šiaulių futbolo akademija“ įsteigimo. Anksčiau buvo komentuojama, kad įsteigus naują įstaigą jos vadovo pareigoms užimti turės būti skelbiamas konkursas ir tokiu atveju dabartinis vadovas, ko gero, neturėtų šansų laimėti konkurso.

Tokia informacija liko nepatenkintas miesto meras Artūras Visockas. Paskambinęs į redakciją jis paaiškino, kad visiems likviduojamos biudžetinės įstaigos darbuotojams bus pasiūlyta pereiti į viešąją įstaigą, tarp jų – ir direktoriui, nes tokia yra teisė, o jis teisę gerbia. „Aš esu meras“, – priminė A. Visockas, jei netyčia būtume primiršę.

Tarybos sprendimu tvirtinamuose naujos įstaigos įstatuose rašoma: „Futbolo akademijai vadovauja direktorius, kuris į pareigas priimamas konkurso būdu.“ Tarybos sprendime ir viešosios įstaigos steigimo akte nurodoma, kad steigėjas Futbolo akademijos vadove skiria Redą Mockienę (šiuo metu dirba direktoriaus pavaduotoja – aut.), laikinai einančia Futbolo akademijos direktoriaus pareigas, kol bus paskirtas vadovas teisės aktų nustatyta tvarka. Ji taip pat paskirta ir biudžetinės įstaigos likvidatore.

Mero pavaduotojas Justinas Sartauskas aiškino, kad S. Lesnickui pagal įstatymus ir Aukščiausiojo Teismo išaiškinimą bus privaloma siūlyti vadovo vietą. Jeigu jis nesutiktų ar išeitų iš darbo, tada vadovas būtų priimamas konkurso būdu. „S. Lesnickas bus likviduojamoje įstaigoje direktorius be pareigų. Jis bus likvidatoriaus žinioje, šis galės jam formuoti užduotis.“

Kodėl likvidatoriumi ir laikinuoju vadovu pasirinkta pavaduotoja? „Direktorius nesutiko su įstaigos likvidavimu, kaip jam gali siūlyti?“ –  sakė J. Sartauskas.

„Būtų idealiausias variantas, kad atsirastų privatus klubas ir jame būtų ugdomi vaikai, bet Šiauliuose nėra tokio klubo. Sukurdami viešąją įstaigą mes atveriame duris įsikurti privačiam klubui arba privatininkams dalininkais tapti mūsų įstaigoje ir pradėti kurti privatų klubą, kaip ir priklauso. Jei mes tik ieškotume privatininkų, niekas nepatikėtų, kad mes einame link to“, – paaiškino naujos įstaigos steigimo motyvus vicemeras.

Į viršų