Reikės: 1 kilogramo prinokusių pomidorų, alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų balzamiko acto, druskos, 1 šaukštelio cukraus, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, 1 česnako, 1 svogūno, 1 saliero lapkočio, 1 nedidelės cukinijos, daržovių arba vištienos sultinio, saujos šviežių bazilikų. Skrudintai duonelei: 100 gramų parmezano sūrio, džiovintų bazilikų, raudonėlių, 30 gramų sviesto, druskos, 1 prancūziško batono.

Pirmiausia teks pasiruošti pomidorus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tada paimkite skardą ir joje išdėliokite ketvirčiais supjaustytus gerai prinokusius pomidorus. Paruoštus pomidorų gabalėlius pašlakstykite alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pabarstykite druska ir pipirais. Šalia pomidorų dėkite česnako skilteles ir viską pašaukite pusvalandžiui į orkaitę. Iškeptus pomidoriukus kiek pravėsinkite ir nuo kiekvieno nulupkite odelę. Jei norisi tobulesnio varianto, pomidorus rekomenduojama pertrinti per sietelį, kad sriuboje visiškai neliktų pomidorų sėklyčių, tačiau tai nebūtina. Česnakai taip pat bus iškepę ir minkšti, tad juos taip pat bus galima sutrinti. Belieka ruošti kitas daržoves – į keptuvę įpilkite porą šaukštų aliejaus ir įkaitus kepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai matysite, kad svogūnas suminkštėjo, tada į keptuvę supilkite smulkiai supjaustytą saliero lapkotį. Kai ir salieras suminkštės, į keptuvę įdėkite smulkinto česnako ir viską dar truputį pakepkite.

Keptuvės turinį supilkite į puodą, kur jau laukia pomidorų tyrė. Sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, įpilkite 0,5 litro paruošto sultinio. Kai sriuba užvirs, ją sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Jei tokio neturite, galima daržoves sutrinti ir paprasčiausia bulvių grūstuve. Sriubą paragaukite ir papildomai dar įdėkite pusę šaukštelio cukraus, druskos, pipirų, dar šiek tiek įpilkite balzamiko acto.

Sriuba ramiai palauks, kol jūs pasiruošite duonelę. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir jį sutrinkite su prieskoninėmis žolelėmis bei sviestu. Batoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite sviesto ir sūrio mišiniu. Duoneles pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių. Sriubą patiekite kartu su duonele. Galite ją papuošti šviežiais bazilikais ar petražolėmis.

Į viršų