Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybėse baigėsi antrasis čempionato ratas, o po jo Šiaulių „Gintra-Universitetas“ išlieka vienintelė lygos komanda ne tik nepraradusi taškų, bet ir nepraleidusi nei vieno įvarčio į savo vartus.

Šiaulietės aštuntajame ture išvykoje net 15:0 (7:0) sutriuškino Utenos „Utenio“ futbolininkes ir su 24 taškais išlieka vienvaldės čempionato lyderės.

Lietuvos čempionės A lygos pusiaukelėje yra pelniusios jau 79 įvarčius ir į savo vartus nepraleidusios nė vieno.

Įvarčiai: „Gintra-Universitetas“: H. Pilipenka (18′, 38′, 50′, 64′ min.) – 4, R. Jonušaitė (14′, 24′, 40′ min.) ir I. Freitas (19′, 80′ 86′ min.) po 3, D. Gailevičiūtė (61′, 73′ min) – 2, S. Veličkaitė (67′ min.), G. Kaselytė (85′ min.) ir Karen Bender (27′ min.) po 1.

Rezultatyviausia A lygos žaidėja po dviejų ratų išlieka „Gintros-Universiteto“ jaunoji puolėja Rimantė Jonušaitė, kurios sąskaitoje 24 tikslūs smūgiai.

„Iš to, kas vyko aikštėje, buvo nesunku pastebėti, kad auklėtinės buvo nesusikausčiusios, jų neslėgė jokia papildoma psichologinė įtampa, žaidime jautėsi laisvė, improvizacija, noras sužaisti ir efektingai ir efektyviai. Manau, kad tam turėjo įtakos ir tai, kad daugumai lietuvaičių egzaminai ir visi mokslų rūpesčiai artėja į pabaigą, atsiranda pakili atostogų nuotaika, o tai matyt suteikė ir papildomos motyvacijos sužaisti kuo geriau. Mane labiausiai džiugina ne pats rezultatas, nes jis nėra joks rodiklis, kadangi jaunos „Utenio“ futbolininkės ir šiame susitikime kovojo pagirtinai, bet žaidimo kokybė, tarpusavio supratimas, gera ir kovinga nuotaika aikštėje“, – rungtynes apibendrino vyriausiasis treneris R. Viktoravičius.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų