Alytuje vyko paskutinis finalinis Atvirojo Lietuvos rankinio veteranų čempionato turas. Buvo tikrai labai karšta, ne tik lauke, bet ir rankinio salėse, kuriose sprendėsi užimamos vietos.

Rankinio veteranų lyga gali pasigirti ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir komandų. Šiame ture dalyvavo 18 komandų: 8 moterų, 4 vyrų komandos +35 amžiaus grupės ir 6 vyrų komandos +45 amžiaus grupės.

Moterų grupėje vyko atkakli kova dėl prizinių vietų tarp Kauno, Pasvalio ir Šiaulių komandų. Turnyrinėje rezultatų lentelėje jas visas skyrė tik po keletą taškų. Savo pogrupiuose surinkusios daugiausiai taškų dėl pirmų vietų kovoti stojo RK „Šiauliai“ ir RK „Kauno Ąžuolas“. Šio turo bei sezono nugalėtojomis tapo šiaulietės. Antrosios vietos sidabro medalių savininkėmis tapo kaunietės. Mažajame finale tarpusavio rungtynėse susitiko Pasvalio „Eglutės“ ir Varėnos „Ūlos“ rankininkės. Trečioji vieta ir bronzos medaliai atiteko pasvalietėms. Ketvirtąją vietą turnyre užėmė varėniškės, tačiau galutinėje įskaitoje jos užėmė šeštąją vietą. Penktąją vietą užėmė Vilniaus MRK komanda (8 vieta), šeštąją užėmė Tauragės „Jūra“ komanda (4 vieta). Dėl septintos vietos kovojo dvi latvių komandos iš Skriveri ir Ogre. Septintos buvo latvės iš Skriveri (7 vieta) ir aštuntos liko Ogres komanda (5 vieta).

+35 vyrų amžiaus grupėje dalyvavo 4 komandos. Šiame turnyre ramūs buvo tik Vilniaus „Viesulo“ komanda užsitikrinę pirmąją vietą ir tą dieną laimėję visas trys rungtynes. Vilniečiai jau penktus metus iš eilės dabinasi aukso medaliais. Vieną pralaimėjimą patyrę Varėnos „Šmarškų“ vyrai tapo sezono sidabriniais vyrukais. Užėmus trečiąją vietą Pasvalio „Rankininkui“ nepakako, kad jie galutinėje rezultatų lentelėje būtų treti, jie užėmė ketvirtąją vietą. Nors Zarasų „Ežerų miesto“ vyrai užėmė ketvirtąją vietą, jie pasipuošė bronzos medaliais.

+45 vyrų amžiaus grupėje užtikrintai visą sezoną žaidė ir pirmąją vietą iškovojo RK „Žemaitija“ komanda. Antrąją vietą, kaip ir šio klubo moterys, užėmė RK „Kauno Ąžuolas“ ir taip du sidabro medalių komplektai iškeliavo į Kauną. Bronzos medaliais apdovanoti Latvijos komanda iš Priekule/Vainode, jie trečiąją vietą užėmė ir finaliniame turnyre. Ketvirtąją vietą užėmė Vilniaus „Viesulas“, penktąją – Alytaus „Dzūkija“ vyrai. Kadangi šios komandos galutinėje rezultatų lentelėje turėjo po lygiai taškų, skaičiavosi tarpusavio sužaistų etapų aukštesnių vietų skaičius. Šeštąją vietą užėmė Elektrėnų „Energija“ vyrai.

Parengta pagal LRF

Į viršų