Šį pavasarį pražydusios japoniškos vyšnios – sakuros ir gimstantis įspūdingas Chaimo Frenkelio vilos rožynas – dvi puikios iniciatyvos, kurias parėmė žinomi Šiaulių verslo atstovai. Sakuras miestui dovanojusiam UAB „Frigolita“ ir UAB „Grandluka“ vadovui Eduardui Balsiui ir rožyno įkūrimu besirūpinančiam Neaustinių medžiagų fabriko įmonių grupės vadovui Stanislovui Grušui padėkojo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Verslininkams įteikti specialūs jaunųjų konditerių pagaminti tortai.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas į susitikimą pakvietė miesto verslo atstovus, parama ir nuoširdžiu darbu prisidėjusius prie viešųjų miesto erdvių gražinimo ir Šiaulių įvaizdžio kūrimo. Bendrovių „Frigolita“ ir „Grandluka“ vadovas Eduardas Balsys pernai miestui padovanojo japoniškų vyšnių – sakurų medelių, kurie buvo pasodinti greta Chaimo Frenkelio paminklo. Kruopščiai prižiūrimi medeliai saugiai peržiemojo ir praėjusią savaitę išskleidė pirmuosius žiedelius. Pasak Eduardo Balsio, tai gana atšiauriomis sąlygomis galinčios augti sakuros, tad, laiku patręšus ir tinkamai prižiūrint, jų žiedynai kitąmet bus gerokai įspūdingesni.

 

E.Balsys

 

AB Neaustinių medžiagų fabriko įmonių grupei vadovaujantis Stanislovas Grušas įtemptoje darbotvarkėje randa laiko ir naujam projektui – įspūdingo dydžio rožynui. Pirmas rožynas buvo sukurtas prie vieno fabrikų, o visai neseniai, lankantis Rundalės rūmų rožių sode, verslininkui kilo mintis ką nors panašaus turėti ir Šiauliuose. Tam pasirinkta itin tinkama vieta – Chaimo Frenkelio vilos parkas. Šį pavasarį jau pasodinta didžioji dalis iš suplanuotų 1100 rožių krūmų. 33 rūšių žiedai pakaitomis žydės visą vasarą, pirmieji skleisis jau po dviejų savaičių. Rožyno idėja užsidegęs Stanislovas Grušas pasakojo, kad netrukus dar bus pastatytos ir trys pavėsinės, kuriose sėdint bus galima mėgautis rožių kvapo terapija. Kad gėlyno priežiūra būtų paprastesnė, numatoma sumontuoti išmaniąją, per atstumą valdomą drėkinimo sistemą.

 

S.Grusas

 

„Nežinau, ar daug miestų gali didžiuotis tokiu verslu, kuris pats inicijuotų tokius gražius dalykus. Yra nemažai darbų, kuriuos atliekame savivaldos ištekliais, bet sulaukti tokios pagalbos yra neįtikėtinai gera. Nuoširdžiai ačiū už miesto erdvių patrauklumo didinimą ir kuriamą naują mūsų miesto įvaizdį“, – verslo atstovams dėkojo Šiaulių meras Artūras Visockas.

 

tortai05

 

Susitikimo metu į mero kabinetą atgabenti du originalūs tortai, vienas dekoruotas žydinčias rožes, kitas – sakurų žiedus vaizduojančiais papuošimais. Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus konditerių pagaminti skanėstai tapo padėkos ženklu iniciatyviems verslo atstovams. Pasak skyriaus vedėjos Renatos Veršinskienės, išgirdus apie gražius verslininkų darbus, ir patiems norėjosi prisidėti prie miesto bendruomenės padėkos.

 

tortai04

 

Miesto meras Artūras Visockas su verslininkais sutarė, kad artimiausiu metu bus galimybė pasodinti vardinę rožę, o galbūt vėliau ir sakuros medelį. Svarstoma galimybė, kad prie rožyno plėtros galėtų prisidėti ir visi norintys šiauliečiai, tam skirtoje vietoje pasodindami įsigytą rožės sodinuką.

 

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų