Žemaitijoje, iš kur atkeliavo receptas, ji dar vadinama „putra“ arba „leistinuke“, nes tešla leidžiama pro pirštus – formuojami kleckučiai. Tai kaloringas ir skanus srėbalas, puikiai tinkantis šaltąjam metų laikui.

Tešla kleckučiams daroma iš miltų ir vandens, taigi be jokių gudrybių. Vienintelis reikalavimas – masė neturi lipti prie pirštų ir būti lengvai formuojama.

Užviriname puode vandenį, pasūdome, ir pirštų galiukais sužnaibome tešlą – kleckučius sumetame į verdantį vandenį.

Keptuvėje paspirginame 100 g rūkytų lašiniukų su svogūnu ir, kai svogūno dalelės įgaus gražią, gelsvą spalvą, suverčiame į sriubos puodą. Įmetame lauro lapą, kelis kvapiuosius pipirus. Paverdame dar kelias minutes ir nukaičiame.

Jeigu turite po ranka, galima į sriubą įpjaustyti žalumynų: svogūnų laiškų, petražolių, krapų. Bet tai nėra būtini ingredientai. Štai ir viskas. Bandome skanauti.

Į viršų