Puikiai 2018-uosius pradėjo dviratininkė Olivija Baleišytė. 19-metė panevėžietė iškovojo pergalę Nyderlanduose pirmą kartą surengtose varžybose „Rotterdam Women Track Cup“ (UCI I kategorija), kurios buvo 36-ojo dviračių treko renginio „Six Days of Rotterdam“ dalis. Trenerių Antano Jakimavičiaus ir Solveigos Baleišytės auklėtinė pirmą varžybų dieną laimėjo skrečo (10 km; 50 ratų) rungtį.

Antrąją vietą užėmė Nyderlandų atstovė Nina Kessler, o trečiąją – norvegė Anita Stenberg. Kita Lietuvos atstovė – 18-metė Kristina Kazlauskaitė tarp 20 dalyvių buvo 14-a.

O. Baleišytei tai buvo pirmosios varžybos po griūties prieš mėnesį Santjage (Čilė) vykusio pasaulio taurės ketvirtajame etape. „Į Roterdamą vykau nieko nesitikėdama, bet jau pirmąją varžybų dieną švenčiau pergalę. Buvo sunku patikėti, nes per treniruotes nesijaučiau gerai. Be to, lenktynės, iki finišo likus apie 10 ratų, dėl griūties buvo sustabdytos. O tuo metu su dviem varžovėmis buvome atitrūkusios nuo grupės puse rato. Buvo labai apmaudu, kad po pakartotinio starto teisėjai mums nesuteikė jokio pranašumo“, – pasakojo O. Baleišytė.

Antrąją varžybų dieną O. Baleišytė grupinėse lenktynėse dėl taškų (19 dalyvių) buvo penkta. Ji surinko 11 taškų. Nugalėjo A. Stenberg, pelniusi 30 taškų. K. Kazlauskaitė nefinišavo.

Trečiąją varžybų dieną O. Baleišytė daugiakovėje (omniume) užėmė taip pat penktąją vietą. Ji surinko 105 taškus. Nugalėjo A. Stenberg, surinkusi 156 taškus. Antrąją vietą užėmė belgė Lotte Kopecky (121 tšk.), trečiąją – ispanė Leire Olaberria (117 tšk.), o ketvirtąją – N. Kessler (113 tšk.). K. Kazlauskaitė (41 tšk.) tarp 19 dalyvių buvo 14-a.

Parengta pagal LDSF

Į viršų