Iš Pasaulio tradicinio ušu (kung fu) čempionato Lietuvos sportininkas grįžo su sidabro ir bronzos medaliais. Emeišanio mieste Kinijoje vykusiame čempionate tarp 2000 iš viso pasaulio susirinkusių atletų jau ne pirmą kartą puikių rezultatų pasiekė Aram Muradyan iš Klaipėdos ušu akademijos – Bajiquan kategorijoje tarp 18–39 m. vyrų jis buvo antras, o siauro dviašmenio kardo kategorijoje nusipelnė bronzos medalio.

„Visada norisi ne tik siekti geriausių rezultatų, bet ir būti įkvepiančiu pavyzdžiu savo mokiniams“, – sako 32 metų sportininkas ir Klaipėdos ušu akademijos treneris, kuris jau ne pirmą kartą laimi medalius įvairiose tarptautinėse ušu varžybose. Šiemet Aram Muradyan laimėjimų sąraše ne tik Pasaulio čempionato medaliai, bet ir Europos ušu čempionato auksas.

Lietuvos ušu federacijos (LUF) prezidentas Tomas Lapinskas sako, kad puikūs pasaulio čempionato rezultatai yra džiuginantys ir prognozuoti.

„Ušu sportas Lietuvoje sparčiai populiarėja, tai puikiai rodo ir sportininkų rezultatai įvairiose tarptautinėse varžybose, ir gausėjantis sportuojančiųjų skaičius federacijos narių-klubų sporto salėse. Užsienio sportininkų pripažinimas aiškiai matomas ir vis daugiau dalyvių sutraukiančių Lietuvos ušu čempionatų metu“, – sako LUF prezidentas.

Parengta pagal LUF

Į viršų