Rygoje vyko futbolo turnyras, kuriame varžėsi 2005 metais gimę jaunieji futbolininkai, tarp kurių buvo ir Šiaulių futbolo akademijos komanda.

Turnyre buvo rungtyniaujama 11x11 (vienuolika prieš vienuolika) ir tai buvo pirmasis tokio formato turnyras FA „Šiauliai-2005“ komandai.

Turnyre dalyvavo 8 komandos iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Šiauliečiai pogrupyje 4:0 sutriuškino „Riga United“ komandą, 0:0 išsiskyrė su Rygos „Dinamo“ bei 0:2 nusileido „Valmiera“ ekipai. Turnyro pusfinalyje Šiaulių komanda susitiko su Estijos „Parnu JK“, šiose rungtynėse stipresni buvo varžovai iš Estijos, kurie nugalėjo 2:0.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos FA „Šiauliai“ komanda susitiko su varžovais iš pogrupio – „Valmiera“ futbolininkais. Mažajame finale šiauliečiai atsirevanšavo už patirtą nesėkmę pogrupyje, nugalėjo varžovus 2:0 bei užėmė trečiąją vietą turnyre.

Po turnyro komandos treneris Deivis Kančelskis teigė, kad su kiekvienomis rungtynėse žaidimas gerėjo.

„Tai buvo mūsų pirmasis tokio formato turnyras, todėl buvo sunki pradžia, bet su kiekvienomis rungtynėmis mūsų žaidimas gerėjo. Žinoma, yra daug dalykų, kuriuos mums reikia išmokti, reikia suprasti ir įsisavinti, todėl treniruočių metų stengsimės tobulėti ir tai parodyti kitose rungtynėse“, – pasakojo D. Kančelskis.

Parengta pagal ŠFA

Į viršų