Baigėsi Baltijos regbio čempionato II diviziono kovos. Čempionate triumfavo sporto mokyklos „Klevas“ regbio komanda „Šiauliai“, kuri finale 18:15 nugalėjo jungtinę Šiaulių, Jonavos, Kauno ir Panevėžio ekipą „Skorpionas-Tauras-Citma“. Bronzos medalius iškovojo „Baltic-Old Boys-RK Jūrmala“ ekipa 43:10 įveikusi Šiaulių „PRC“ regbininkus.

„Tai buvo sunkios, klampios, rudeninės-žieminės varžybos. Čempionų vardas šildo, tačiau pažvelgus į bendrą kontekstą, kai varžybos vyksta lapkričio mėnesio viduryje, tai nepagarba regbiui ir žaidėjams. Kitais metais gali jau būti prisnigę“, – po mačo sakė nugalėtojų treneris Rimantas Zeringis.

Finaliniame mače, pirmajame kėlinyje situaciją kontroliavo Sigito Kukulskio treniruojama „Skorpionas-Tauras-Citma“ komanda. Po pirmo kėlinio ji pirmavo 12:8. Per pertrauką sustygavę žaidimą „Šiaulių“ treneriai stebėjo, kaip jų auklėtiniai persveria rezultatą ir pelno pergalę 18:15.

„Abi komandos buvo nebe stipriausios sudėties. Žaidimo praktikos neturėjome apie mėnesį, treniruočių jau beveik nevykdėme. Galima sakyti pasikliovėme ankstesniu įdirbiu“, – pasakojo R. Zeringis.

Prieš sezoną kėlę tikslus svarbiausiuose čempionatuose tapti nugalėtojais „Šiaulių“ komandos regbininkai tai įgyvendino. Jie nugalėjo Baltijos regbio čempionato II divizione, auksu pasipuošė Lietuvos regbio čempionate ir Lietuvos regbio-7 taurės turnyre. Vos pabaigę šį sezoną, vyrai jau ruošiasi pradėti pasirengimą ateinančiam sezonui.

Baltijos regbio čempionato II diviziono mažajame finale susitiko „Baltic-Old Boys-RK Jūrmala“ ekipa ir Šiaulių „PRC“ komanda. „Baltic-Old Boys-RK Jūrmala“ ekipa kovoje dėl bronzos medalių varžovus palaužė 43:10.

Iš Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado srities regbio veteranų suburta komanda „Baltic-Old Boys“ trejus metus iš eilės triumfavo Baltijos regbio čempionato II divizione. Šiai komandai padėjo ir jos garbę gynė Lietuvos vyrų regbio rinktinės vyriausiasis treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha. Prieš šį sezoną veteranai suvienijo jėgas su jauna ir perspektyvia „Jūrmalos“ regbio komanda.

Pasibaigus šiam sezonui veteranai nusprendė, kad jis bus paskutinis, kuomet komanda dalyvavo Baltijos regbio čempionate. Nuo šiol klubas daugiausia dėmesio skirs paplūdimio regbio turnyrams, kuriuose varžysis su bendraamžių ekipomis.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklą „Klevas“

Į viršų