Po pergalės Ciuriche vyriausiasis Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos treneris Rimantas Viktoravičius teigė, kad merginos norėtų susikauti su „Barcelona“. Panašiai apie norimus būsimus varžovus kalbėjo ir dublį Šveicarijoje pelniusi ir kelią į UEFA moterų Čempionių lygos aštuntfinalį Lietuvos čempionėms atvėrusi namibietė Zenatha Coleman, kuri teigė, jog rungtynės su „Barcelona“ jai būtų tikras svajonės išsipildymas.

Svajonės pildosi – po pirmadienio popietę Nione vykusios burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad reprezentacinė Šiaulių miesto ekipa UEFA moterų Čempionių lygos aštuntfinalyje susitiks su vieną garsiausių prekinių ženklų futbolo pasaulyje turinčiu Barselonos „Barcelona“ klubu.

„Mano svajonė išsipildė. Išvydusi lapelį su „Barcelona“ užrašu negalėjau patikėti savo akimis. Maniau, kad sapnuoju, nes jau kurį laiką apie tai galvojau ir ši mintis vis persekiojo mane. Iš tiesų visuomet svajojau sužaisti būtent su „Barcelona“, nes tai viena garsiausių komandų visame pasaulyje. Kol kas dar negaliu patikėti, kad tai tiesa – patikėsiu tik tada, kai aikštėje prieš save išvysiu „Barcelona“ žaidėjas“, – neslėpdama emocijų pasakojo Z. Coleman.

Panašius jausmų antplūdžius išgyveno ir kitos Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos žaidėjos. Tiesioginės transliacijos iš burtų traukimo ceremonijos su nekantrumu laukė ir šiauliečių krašto saugė iš Serbijos Jelena Čubrilo.

Sužinojusi, kad „Gintrai-Universitetui“ aštuntfinalyje teks suremti ginklus su galingąja „Barcelona“ Serbijos nacionalinės moterų futbolo rinktinės narė teigė labai apsidžiaugusi, nes tai unikali galimybė jos karjeroje, tačiau čia pat pridūrė, kad nepaisant garsaus varžovių vardo „Gintra-Universitetas“ sieks mesti rimtą iššūkį grėsmingoms varžovėms.

Serbė taip pat džiaugėsi, kad pirmosios tarpusavio komandų rungtynės vyks Šiauliuose, nes tribūnas užpildysiantys žiūrovai turėtų tapti dar viena rimta paspirtimi kovoti iš paskutiniųjų, galbūt net viršijant savo galimybes.

„Barcelona“ į aštuntfinalį pateko gana lengvai – katalonės šešioliktfinalio etape išvykoje užtikrintai 4:0 nugalėjo „Avaldsnes IL“ ekipą iš Norvegijos, o atsakomose rungtynėse namuose dar kartą įrodė pranašumą rezultatu 2:0.

„Barcos“ moterų ekipa Ispanijos čempionate triumfavo penkis kartus: 1998, 2012, 2013, 2014 ir 2015 metais. Tuo metu praėjusius du sezonus Frano Sančezo auklėtinės pasidabino sidabro medaliais. Geriausias ispanių pasiekimas Čempionų lygoje – pusfinalis, kurį joms pavyko pasiekti praėjusiais metais.

Aštuntfinalio rungtynės Šiauliuose vyks lapkričio 8-ąją arba 9-ąją dieną, o atsakomasis susitikimas Ispanijoje bus žaidžiamas lapkričio 15-ąją arba 16-ąją dieną.

Parengta pagal „Gintrą-Universitetą“

Į viršų