Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios biblioteko Meno ir muzikos skyriuje atidaryta Birutės Musneckienės fotografijų paroda „Vyrai...“ Tai fotografės dovana pačiai sau 75-erių metų sukakties proga.

Žinoma pedagogė, kraštotyrininkė, Mikelio prizo savininkė (2013 metais kartu su vyru Algirdu Musneckiu), fotografė mėgėja Birutė Musneckienė parengė didžiulę parodą pavadinimu „Veidai, veidai...“ Šį kartą menininkė nusprendė eksponuoti tik vieną parodos dalį – „Vyrai...“, „Moterys...“ liko kitam kartui.

Parodyti tikrai yra ką. Nuo sienų į žiūrovus žvelgia kelios dešimtys šiauliečiams lengvai atpažįstamų savo srities profesionalų, kuriais, be abejonės, didžiuojasi miestas. Tai fotografų, menininkų, politikų, kalbininkų, aktorių, inžinierių ir kitose srityse atsiskleidusių Šiaulių vyrų portretai. Net atidžiai neįsižiūrėjus galima pastebėti, kad kiekviena fotografija yra autentiška, nesikartoja, perteikia konkrečiam subjektui būdingą charakterį, kuria skirtingą emociją, palieka vis kitokį įspūdį.

Kalbėdamas apie parodą ir jos autorę, menotyrininkas Vytenis Rimkus akcentavo Musneckių – Birutės ir Algirdo – tandemą, kurio veikla primena sėkmingą šeimos projektą. Direktorius, žinoma, yra vyras, tačiau moters vaidmuo ne mažiau reikšmingas. V. Rimkus gyrė fotografę už taikliai pagautus kadrus – juk paveiksluojama buvo iš pasalų, dėl to padaryti gerą nuotrauką yra sunkiau. Tačiau Birutei pavykę kaip visada.

Menotyrininkui pritarė ir Birutės pasveikinti gausiai susirinkę ištikimi draugai, pažįstami, Senjorų klubo nariai, šiauliečiai fotografai.

Algirdas Musneckis ilgametei draugystei su biblioteka užtvirtinti padovanojo du savo fotografijų albumus su autografais – dedikacijomis Šiauliams. Albumai unikalūs, jų kopijas turi tik keli šeimos nariai.

Į viršų