Keliones automobiliniu nameliu (kemperiu) kasmet renkasi vis daugiau gyventojų. Entuziastai teigia, kad keliavimas kemperiu – vienas pigiausių keliavimo būdų. Be to, tuomet nereikia sukti galvos, ieškant nakvynės, tampama savo laiko ir maršruto šeimininkais, atsiranda daugiau pamatyti ir patirti. Nereikia gaišti laiko ieškant maitinimo įstaigos – visas maisto atsargas galima vežtis su savimi. Namukuose ant ratų yra kondicionieriai, tualetas, dušas, viryklė, šaldytuvas.

Vis dėlto šiauliečiai kelionėmis kemperiu pernelyg nesižavi ir įžvelgia daugiau trūkumų nei privalumų.

Kamilė: „Turėtų būti smagu“
– Kemperiu nesu keliavusi, bet manau, kad turėtų būti smagu. Viskas vietoje, nereikia jokių palapinių. Būti kemperyje turbūt įdomiau nei viešbutyje. Kur važiuoji, gali bet kurioje vietoje sustoti ir pernakvoti, specialiai tam nereikia ieškoti vietos.

Mykolas: „Neaktualu“
– Kemperiu nesu keliavęs ir to nenoriu. Manau, jau praėjo tie laikai, kai buvo galima išbandyti tokią transporto priemonę. Mano nuomone, geriausia transporto priemonė yra traukinys. Kai skrendi lėktuvu, visi patikrinimai atima daug laiko, o važiuojant automobiliu, reikia pačiam vairuoti. Todėl lieka tik traukinys.

Mindaugas: „Jau esu išbandęs“
– Tai labai smagu, šį dalyką jau esu išbandęs. Dvi savaites kemperiu važiavau per Australiją. Taip pamačiau daugiau gamtos. Kitas privalumas, kad kemperyje pats gali gaminti maistą, sustoti kur nori ir t. t.

Justina: „Mieliau renkuosi mašiną“
– Esu keliavusi ne kemperiu, bet mašina į Prancūziją. Tikslas buvo pamatyti kuo daugiau ir daryti tai, ko norisi. Vis dėlto rekomenduočiau pravažiuoti Paryžių, nes stovyklavietė ir Paryžius – tai visiškai nesuderinami dalykai, nes daiktus reikia pasiimti su savimi, kad neapiplėštų ir pan.

Andrius: „Negaliu pasakyti“
– Kadangi kemperio neturiu ir nežinau, kaip kiti juo važiuodami jaučiasi, nieko negaliu pakomentuoti. Jeigu nori šią transporto priemonę išbandyti, pirmiausia reikia ją turėti, o išsinuomoti – brangu. Kelionėms po Europą aš mieliau renkuosi autobusą, o tolimesnėms kelionėms – lėktuvą.

Mantas: „Norėčiau išbandyti“
– Norėčiau taip pakeliauti, turėtų būti smagu. Kol kas nuo to atbaido didelė kaina. Manau, vis tiek pigiau kažkur nuskristi lėktuvu. Be to, važiuojant kemperiu, reikia galvoti, kur jį pastatyti ir pan. Kelionėms dažniausiai renkuosi automobilį, nes taip keliauti patogiausia.

Į viršų