Nors prieš susitikimą favoritėmis laikytos Minsko „ZFK Minsk“ futbolininkės pelnė greitą įvartį ir jau rungtynių pradžioje įgijo persvarą Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda nesutriko. Priešingai, Lietuvos čempionės mobilizavosi, išlygino žaidimą, o antrajame kėlinyje perėmė iniciatyvą, pelnė įvartį ir net turėjo puikių progų išplėšti dramatišką pergalę.

Pirmosios draugiško „Minsk Cup 2017“ turnyro rungtynės baigėsi taikiai – 1:1 (0:1).

„Gintrai-Universitetui“ vienintelį įvartį nuo 11 metrų baudinio atžymos pelnė Ana Alekperova.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo turnyro šeimininkės. Baltarusijos čempionės po šiauliečių gynybos klaidos į priekį išsiveržė jau 3-ią rungtynių minutę. Žaibiškas šaltas dušas pažadino „Gintros-Universiteto“ futbolininkes, kurios po praleisto įvarčio nesubyrėjo, o pademonstravo tvirtą charakterį ir po truputį perėmė rungtynių kontrolę. Vieną po kitos pražangas aikštės viduryje provokavusios Ana Alekperova bei Tatjana Kozyrenko vedė iš kantrybės baltaruses.

Pirmajame kėlinyje neblogas progas pasižymėti ir išlyginti rezultatą turėjo Simona Veličkaitė ir T. Kozyrenko, tačiau pastarųjų smūgiai skriejo šalia vartų.

Po pertraukos Rimantas Viktoravičius atliko keletą keitimų – į aikštę vietoje Dovilės Gailevičiūtės ir Samantos Karasiovaitės žengė Zenatha Coleman bei klubo peržiūroje dalyvaujanti ukrainietė Kristina Jeromenko. Šios korekcijos sudėtyje įnešė naujų vėjų ir vos tik prasidėjus antrajam kėliniui varžovių gynybos užkardas ėmė ardyti Z. Coleman. Įpusėjus kėliniui vienos iš atakų metu namibietė buvo neleistinai pargriauta Minsko ekipos baudos aikštelėje, o teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Pastarąjį šaltai realizavo patyrusi „Gintros-Universiteto“ saugė A. Alekperova ir rezultatas tapo lygus 1:1.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos puikius šansus pasižymėti taip pat turėjo ir T. Kozyrenko bei aktyviai žaidusi Z. Coleman, tačiau varžovių vartininkė žaidė patikimai. Pirmasis draugiško turnyro Baltarusijoje susitikimas baigėsi taikiai – 1:1.

Parengta pagal Šiaulių moterų futbolo klubo „Gintra-Universitetas“ informaciją

Į viršų