Vakar po iškilmingo olimpiados bronzos medalininkų sutikimo Šiaulių miesto tarybos nariai rinkosi į Miesto tarybos posėdį. Pirmasis darbotvarkėje svarstomas klausimas – Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimas. Tarybos nariai vienbalsiai pritarė Prezidento Valdo Adamkaus kandidatūrai.

Tarybos sprendimas – vienbalsis
Pirmojo darbotvarkės klausimo pranešėjas buvo Šiaulių miesto Artūras Visockas. Jis pristatė tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma miesto tarybai pritarti, kad Šiaulių miesto garbės piliečio vardas būtų suteiktas Prezidentui V. Adamkui.

Meras priminė, kad pirmadienį vykusiame Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisijos posėdyje dalyvavo 14 iš 15 narių, komisija priėmė sprendimą, kai 12 kandidatų pirmame ture pasisakė už Prezidento V. Adamkaus kandidatūrą.

Niekam iš tarybos narių nenorėjus pasisakyti ar ko nors paklausti, pereita prie balsavimo. 27 tarybos nariai pasisakė už ir taip vienbalsiai buvo priimtas sprendimas Šiaulių miesto garbės piliečio vardą suteikti Jo ekscelencijai V. Adamkui.

Šiaulių dienų metu, rugsėjo 9 dieną, Chaimo Frenkelio viloje Jo ekscelencijai bus įteiktos garbės piliečio regalijos.

Siūlyti trys kandidatai
Šį pirmadienį vykusiame garbės piliečio tarybos posėdyje buvo svarstoma šį vardą suteikti Lietuvos statybų sektoriaus atstovui Romualdui Sakalauskui. Jis buvo ilgametis statybos ministras, inžinierius, pedagogas. Taip pat buvo teikta ir Violetos ir Romualdo Laugalių kandidatūra. Jie yra vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblio „Šėltinis“ ilgamečiai vadovai, šokių mokytojai ekspertai.

Trečiasis kandidatas buvo V. Adamkus – Lietuvos Respublikos Prezidentas, politikas, aplinkosaugininkas, JAV lietuvių bendruomenės aktyvus veikėjas.

Į viršų