Šiaulių universiteto Menų fakulteto Teatro katedros judesio plastikos lektorė Lina Šimkienė:
 
„Man tai gal penkta-šešta „Rudens mozaika“ - vis esu komisijos, kuri vertina kolektyvus šiuolaikinio ir tautinio šokio varžytuvėse, narė. Nors patikėkite, kai ateini čia dirbti sunkaus komisijos darbo, nes tenka net tobulai šokančių jų vadovams kažką dar pasakyti, kažką pagirti, kažką papeikti, nėra malonu taip bendrauti su savo kolegomis. 
 
Tačiau tai būtina, nes mėgėjų meno kolektyvų ir atlikėjų festivalis „Rudens mozaika“ yra vienintelis per visus metus toks festivalis, kur sužinome, kas per metus nuveikta, kiek kolektyvai paaugo, kaip jie dirbo. Tai vienintelė galimybė ne tik Šiaulių miesto, bet ir rajonų kolektyvams pamatyti vieniems kitus, bendrauti ir kartais net susipažinti - juk per metus visi išvažinėja į įvairiausius renginius, į įvairiausius konkursus ir jau retai bepasimatome“.
 
Choreografė, mokytoja metodininkė Violeta Laugalienė:
 
„ Aš jau dešimtus metus esu „Rudens mozaikos“ ir komisoje, ir tarp dalyvių. Kas antrus metus dalyvauju kaip liaudies šokių kolektyvo „Šėltinis“ vadovė (kas antrus metus - Romualdas Laugalis su „Šėltiniu“ čia yra dalyvis) ir vis pasikeisdama su Romualdu dirbu čia kaip komisijos narė šiuolaikinių šokių varžytuvėse, nes patys su vyru esame tautininkai. Esu šalininkė gražaus meno ir manau, kad vaikai privalo mokėti gražiai, subtiliai šokti. Ir nesvarbu ką: tautinius, pramoginius, šiuolaikinius šokius ar baletą.
 
Šiaip festivalyje yra labai smagu, nes „Rudens mozaika“ yra pasitikrinimas, kiek yra mieste kolektyvų, kokios programas jie paruošė, ką galima pakviesti į savo organizuojamus renginius. O už tai reikia dėkoti Kultūros centro direktoriaus pavaduotojai Jolantai Trušienei, kad ji yra šių renginių idėjinis vadas ir kad nenuleido rankų juos organizuodama, nes festivalis yra labai reikalingas kaip  kultūrinininkų, menininkų ir švietimiečių darbų revizija“. 

Į viršų