Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai kovo 1 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo siekiant asmeninės naudos, kyšininkavimo renovuojant Šiaulių kolegijos pastatą.

Kaip skelbiama STT pranešime, tyrimas pradėtas turint duomenų, kad organizuojant Šiaulių kolegijos pastato rekonstrukcijos procesą, suinteresuoti asmenys, veikdami kaip organizuota grupė, siekė neteisėtu būdu laimėti 3 milijonų litų vertės statybų darbų, finansuojamų iš Europos Sąjungos ir Valstybės biudžeto lėšų, užsakymą ir taip neteisėtai užvaldyti daugiau kaip 300 tūkstančių litų.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai kovo 2 dieną 48 valandoms sulaikė ir į areštinę uždarė keturių statybų darbus Šiaulių mieste vykdančių bendrovių vadovus, Šiaulių kolegijos direktorės pavaduotoją bei Šiaulių kolegijos viešųjų pirkimų komisijos narį.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

 

"Šiaulių naujienų" inf.

Į viršų