Lietuvos futbolo A lygoje rungtyniaujantys Vilniaus "Vėtros" ir Kauno "Atleto" klubai įpareigoti iki birželio 22 dienos įgyvendinti licencijavimo finansinius kriterijus arba jiems bus pritaikytos griežčiausios sankcijos, skelbiama Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešime spaudai.

Tokį sprendimą priėmė ketvirtadienį posėdžiavęs LFF Drausmės komitetas.

LFF Vykdomasis Komitetas kovo 12 dieną išimties tvarka leido "Vėtros" ir "Atleto" klubams žaisti A lygoje (iš klubų buvo atimta po šešis taškus) bei įpareigojo iki gegužės 1 dienos įgyvendinti licencijavimo finansinių kriterijų reikalavimus.

Atlikus klubų pateiktos finansinės dokumentacijos peržiūrą, nustatyta, kad jie neatitinka visų LFF futbolo klubų licencijavimo taisyklių privalomų finansinių kriterijų reikalavimų. "Vėtros" atveju pagrindinis pažeidimas - neįvykdytas kriterijus dėl skolų darbuotojams ir žaidėjams. "Atleto" klubo pateikta dokumentacija yra netiksli, o klubo apskaita iš dalies netvarkinga.

Atsižvelgdamas į tai, kad abiejų klubų finansininkai aktyviai konsultuojasi su licencijavimo skyriumi ir siekia ištaisyti likusius trūkumus, LFF Drausmės komitetas nutarė šį kartą neskirti sankcijų ir įpareigojo klubus iki birželio 22 dienos įgyvendinti finansinius licencijavimo kriterijus.
ELTA 
Į viršų