Rygoje (Latvija) vyko paskutinis Europos jaunimo krepšinio lygos turas, kuriame „Talentų kartos“ rinktinė iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Po šio turo Linos Brazdeikytės auklėtinės 16 komandų turnyre finišavo septintoje vietoje.

Penkiolikmetės, dviem metais vyresnių krepšininkių čempionate, šiame ture 54:59 pripažino Ukrainos bendraamžių pranašumą ir 48:62 nusileido „Riga/TTP“ krepšininkėms. Lietuvės 65:46 įveikė Parnu sporto mokyklos komandą, 53:38 įveikė KM „Žalgiris“ krepšininkes ir 65:32 nugalėjo Liublino „AZS UMCS“ komandą.

„Paskutinis reguliariojo EYBL čempionato turas baigėsi gan sėkmingai, iškovota antra vieta. Komandos žaidime yra ir džiuginančių, ir liūdinančių dalykų. Liūdina tai, kad „Talentų kartos“ projektui artėjant prie finalo, ne visos merginos supranta, jog be papildomų pastangų ir ryžto individualūs rezultatai geresniais tikrai netaps. Labai svarbu, kad vaikai laiku suprastų esminį dalyką – tiek sporte, tiek gyvenime, talentingas tinginys galų gale tampa kažkada buvusiu perspektyviu. Bet niekada – aukšto meistriškumo profesionalu.

O džiugina tai, kad mūsų merginos turi kovotojų charakterį. Manau, kad šiame ture kai kurioms iš jų net pačios buvo nauja būsena, kai noras nugalėti pažadino jų viduje miegantį „žvėriuką“, – teigė komandos trenerė Lina Brazdeikytė.

LKF informacija

Į viršų