Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ iškovojo Europos Čempionų taurės turnyro Sankt Peterburge (Rusija) sidabro medalius. Fantastišką Lietuvos čempionų žygį tik finale sustabdė stipriausia Rusijos ekipa –  Maskvos srities VVA.

Finale „Baltrex-Šiauliai“ patyrė nesėkmę 5:14 (5:7). Susitikimas prasidėjo atkaklia kova. Atsilaikę prieš pirmąjį varžovų šturmą, šiauliečiai patys ėmė kurti atakas ir po Igno Jankaičio žeminimo išsiveržė į priekį 5:0.

Vis dėlto dar pirmajame kėlinyje VVA regbininkai sugebėjo atsakyti rezultatyvia ataka ir išsiveržti į priekį 7:5.

Antrajame kėlinyje šiauliečiai turėjo progų išsiveržti į priekį, bet jomis nepasinaudojo. Tuo tarpu vieną klaidą išnaudoję rusai padidino savo pranašumą iki 9 taškų. Paskutinėmis minutėmis „Baltrex-Šiauliams“ nebeužteko jėgų ir jiems teko džiaugtis puikia antrąja vieta.

Ketvirtfinalyje Šiaulių klubas 24:14 (14:7) nugalėjo pajėgią „Froggies Club“ ekipą iš Prancūzijos. Antrajame kėlinyje rezultatas buvo lygus 14:14, bet tuomet po gražios atakos Vytaras Bloškys išvedė savo komandą į priekį. Vėliau prancūzai buvo netoli to, kad persvertų rezultatą, tačiau šiauliečiai apsigynė ir vėliau kapitonas Žygimantas Radžius dar vienu žeminimu padėjo galutinį tašką.

Pusfinalyje „Baltrex-Šiauliai“ pademonstravo puikų žaidimą ir 21:12 (14:0) nugalėjo „Hernani“ (Ispanija) ekipą. Šiame mače visu grožiu suspindėjo Igno Jankaičio žvaigždė. Lietuvos regbio rinktinės narys per pirmąsias keletą minučių pelnė du žeminimus, du realizacijos smūgius pridėjo Dovydas Taujanskas ir Šiaulių ekipa pirmavo 14:0. Antrajame kėlinyje varžovai priartėjo, bet tuomet tas pats I. Jankaitis trečią kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir šiauliečiai šventė pergalę.

Už antrąją vietą turnyre Šiaulių ekipai atiteko 12 tūkst. JAV dolerių.

„Baltrex-Šiauliai“ šiame turnyre 2016 ir 2017 metais iškovojo bronzos medalius, o 2018 metais –  sidabro.

Parengta pagal LRF

Į viršų